• Publicerat 4 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg såg ut att gå mot segern mot Sirius, men i 90:e minuten kvitterade Uppsalalaget. Samtidigt sköt Öster 2-1 mot Varberg i 95:e minuten, detta efter att hallänningarna kvitterat tidigare in på stopptiden. Blåvitt samma målskillnad som Öster, men bättre ranking än Växjölaget gör att IFK Göteborg spelar kvartsfinal, inte Öster. 

Det var inte någon målfest som IFK Göteborg bjöd på under de två första omgångarna i Svenska cupen. 1-0 hemma mot Varberg följdes upp med 1-1 på Gamla Ullevi mot Öster.

Blåvitt toppade gruppen med fyra inspelade poäng inför dagens matcher. Tvåa Varberg på tre poäng, Öster två pinnar och Sirius endast ett kryss och jumbo.

Vidöppet inför sista omgången!

Efter succésäsongen i Åtvidaberg där han vann superettans skytteliga 2016 flyttade Shkodran Maholli till Häcken, men väl i Göteborg blev speltiden knapp och nu är anfallaren i Sirius. Det var också Maholli som hotade IFK Göteborg mest i inledningen av matchen i Uppsala. 24-åringen fick två finfina chanser att näta, men Dahlberg stod i vägen. Målvakten rasande på Blåvittförsvaret. Gästerna levde farligt.

Blåvitt svårt att komma till farligheter i den första halvleken. Närmast Amin Affane med en frispark, men cirka två meter över.

Den andra halvleken inleddes betydligt mer sprakande än vad hela den första halvleken var. I den 50:e minuten satte Jesper Arvidsson 1-0 från straffpunkten. Försvararen visade redan under sin tid i Djurgården att är vass från elva meter, så även i Sirius i fjol.

Glädjen för Sirius varade dock inte särskilt länge, för bara fyra minuter senare kvitterade Elias Mar Omarsson till 1-1, islänningens andra mål i detta gruppspel.

Blåvitt dock i fara, detta då Öster leder mot Varberg och är nu exakt på samma målskillnad som Göteborg. Ett mål till för Öster och de går vidare till kvartsfinal.

IFK Göteborg vände på steken i den 84:e minuten efter mål av Sebastian Ohlsson. Blåvitt just då garanterade att gå vidare, men det skulle hända mer grejer i Uppsala…

I 90:e minuten kvitterade Sirius genom Linus Nygren. Fortsatt då 1-0 mellan Öster och Varberg, men Varberg kvitterade på stopptid till 1-1 och Blåvitt kunde andas ut… eller?!

I 95:e minuten kom nämligen Östers 2-1-mål och vid ytterligare en balja från Växjölaget skulle i stället Öster gå vidare. Så blev det dock inte. Blåvitt och Öster samma målskillnad, men göteborgarna vidare tack vare bättre ranking.

Sirius elva: Wicks – Sirelius, Björkström, Arvidsson, Larson – Gustafsson, Kindlund – Vecchia, Ogbu, Lundholm – Maholli

IFK Göteborgs elva: Dahlberg – Eriksson, Calisir, Starfelt – Wernersson, Diskerud, Affane, Nordström – Ingebrigtsen, Omarsson, Ohlsson