• Publicerat 3 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det var en dramatik av sällan skådat slag mellan IFK Norrköping, Örebro och Helsingborg under lördagen. De tre lagen slutade alla på fem poäng, men där ÖSK tack vare ett mer gjort mål än HIF knep kvartsfinalplatsen. Filip Rogic 2-2-balja på Östgötaporten snuvade ”Peking” på avancemanget och nedan ger FD:s krönikör Magnus Österberg sina intryck från matchen i Norrköping. 

FEM SNABBA MED MAGNUS ÖSTERBERG EFTER NORRKÖPING – ÖREBRO 2-2

Första halvleken?

– Det var en jämn historia där Örebro skapade både fler chanser och ”halvchanser”. Kennedy Igboananike ständigt på språng och ett antal hörnor. Dock ingen utdelning. Kalle Holmberg med en nick det bästa Peking åstadkom offensivt. I övrigt en match som i många stycken påminde om en ”riktig” allsvensk match.

Norrköpings offensiv kändes aningen trubbig?

– Ja, jag har ju flaggat för att de såg bra ut på träningslägret i Portugal men det har liksom stannat kvar där. Det blir lite för mycket kortpassningar och inte så effektivt som det borde vara. ÖSK gör en bra match defensivt men den kreativitet och kvickhet som finns i Norrköping borde ändå resultera i ännu fler målchanser. Nu blev det bättre fart i andra halvleken och då kom också lite utdelning.

Två mål på en dryg minut i matchen?

– Måljingeln hade knappt tystnat efter David Moberg Karlssons ledningsmål. Nahir Besara visade att han har hållit krutet torrt över vintern. En bomb gav 1-1 omgående. Man kan definitivt säga att matchen tog fart här.

Blev det tryck mot ÖSK-målet i jakt på segermålet?

– Nja, inte omedelbart även om Norrköping sakta men säkert skaffade sig ett övertag, men inget omedelbart tryck. Det var ingen chanskavalkad om jag säger så. Det ska sägas att de sista 20 minuterna kändes ÖSK rätt ”nöjda” och backade hem – eller blev nedtryckta… Jordan Larsson blev inbytt och hade bland annat ett fint försök på volley och en nick från nära håll. Tempot i matchen blev högre.

Norrköping avgjorde ju sent i de två första gruppspelsmatcherna…

– Ja och i dag var det ju flera minuters marginal…trodde man. När kvitteringen kom 90+2 gick ridån ner fullständigt för Peking. Med små marginaler som hela detta gruppspel varit för Norrköping tippade det denna gång över åt fel håll för hemmalaget. Så klart bittert när man var så nära. Örebro måste man dock ge kredd då de hela tiden jobbade vidare trots att det såg illa ut fram till Filip Rogic segermål. En ytterst jämn grupp skickar nu ÖSK vidare, starkt av närkingarna. IFK Norrköping har inte haft tillräcklig kvalitet i de tre matcherna och har en del att slipa på. Jag vägrar dock vika från mitt första tips där jag tror att Peking kommer att göra en väldigt bra allsvensk säsong. Örebro har jag sett alldeles för lite av men det här var en stark insats av Axel Kjälls mannar.