Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson lämnade Helsingborg efter uttåget från allsvenskan 2016. I en intervju med brittiska Independent förklarar forne världsstjärnan att han klippt banden till HIF.
– Det är historia. Jag har inte varit tillbaka och jag tror aldrig att jag kommer komma tillbaka till klubben, säger han till tidningen.

Det var ett kaotiskt år som präglade Helsingborg 2016. Klubbikonen och forne landslagshjälten Henrik Larsson lyckades inte alls som tränare och efter ett dramatiskt kval mot Halmstad stod det klart att HIF åkte ur allsvenskan.

Huliganer stormade planen, attackerade Henrik Larssons son Jordan och tränaren själv stod beredd med knytnävarna. Smått bisarra scener som utspelade sig på Olympia i november för 15 månader sedan.

Såväl Henrik som Jordan Larsson lämnade HIF efter degraderingen och i en intervju med brittiska Independent berättar Henke om sin besvikelse över hur Helsingborg hanterade situationen och att han klippt banden till sin tidigare klubb.

– Det är historia. Jag har inte varit tillbaka och jag tror aldrig att jag kommer komma tillbaka till klubben. Jag var inte nöjd med allt som hände den kvällen (när HIF åkte ur allsvenskan) men för mig är det över och avslutat, säger Larsson till tidningen.

Efter tränaruppdrag i Landskrona, Falkenberg och HIF vill nu Henrik Larsson testa vingarna på en högre nivå, detta trots att han ännu inte uträttat särskilt mycket som tränare.

– Jag vill vara i ett stort lag i de stora ligorna igen. Jag förstår att jag måste bevisa mig som manager. Jag tycker att jag har potential, jag har kunskap att dela med mig av och jag tycker att jag är kapabel att översätta mina tankar till spelarna. Framtiden får utvisa.