Foto: Bildbyrån

Gianluigi Buffon stapplade ut som förlorare på Friends Arena i första playoffmötet mot Sverige i höstas – och lämnade San Siro i Milano gråtandes efter Italiens uttåg. Matcherna skulle bli målvaktslegendarens sista i landslagsdressen, men nu gör 40-åringen comeback.
– Jag känner ett ansvar i denna övergångsperiod för landslaget, säger Buffon enligt Sportbladet som hänvisar till Gazzetta dello Sport.

En av de största målvakterna i modern tid tackade för sig i landslaget i höstas. De tunga stegen på Friends Arena i 1-0-förlusten mot Sverige i VM-playoffet byttes ut mot tårar och förtvivlan i Milano. Gianluigi Buffons landslagssaga med Italien slutade på värsta tänkbara sätt. 0-0 på San Siro innebar att ”Gli Azzurri” missade VM för första gången sedan 1958.

40-åringen, som kom till Juventus från Parma 2001 och som varit Turinklubben trogen sedan dess, meddelar nu att han gör comeback i landslaget. Käftsmällen i november blir trots allt inte Buffons sista framträdande i den blåa dressen.

Målvakten är uttagen till att spela träningslandskamperna mot Argentina och England 23:e respektive 27:e mars.

– Jag känner ett ansvar i denna övergångsperiod för landslaget, konstaterar Buffon för Gazzetta dello Sport.

Tillfälliga förbundskaptenen Luigi Di Biagio, som annars har hand om U21-landslaget, säger följande om Buffons comeback:

– Jag har haft flera samtal med Buffon och han ska inte sluta med Sverigematcherna som sina sista. Jag har föreslagit två-tre matcher till för honom och det handlar om historia, prestige och vad ”Gigi” gett italiensk fotboll. För en spelare som han ska inte avsluta sin landslagskarriär med en match som den mot Sverige, säger Di Biagio enligt Sportbladet som hänvisar till Gazzetta dello Sport.