Foto: Bildbyrån

2013 års allsvenska skyttekung Imad Khalili har haft det motigt sedan flytten till Hammarby sommaren 2015, men i gårdagens cupmöte med Gais visade anfallaren klass med ett mål och en assist. Tränaren Stefan Billborn har hyllat Khalilis försäsong och 30-åringen anser sig själv ha varit förtjänt startplatsen.
– Jag jobbar hårdare än vad folk tror på träningarna, säger han till Fotbollskanalen.

Redan 2005 debuterade Imad Khalili i allsvenskan hemma i Helsingborg, då som 18-åring. Efter en vända i Norrköping återvände anfallaren till HIF sommaren 2013 och tackade för förtroendet genom att vinna skytteligan.

Därefter lämnade Khalili Sverige och under 1,5 års tid avverkade anfallaren spel i Kina, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten innan han sommaren 2015 flyttade tillbaka till Sverige.

Det blev dock ingen andra återkomst till Helsingborg utan i stället kritade Khalili på ett 4,5 års långt avtal med Hammarby. I Bajenland sågs Khalili som en frälsare, men någon hit har stjärnan inte varit.

Endast ett allsvenskt mål har 30-åringen svarat för i den grönvita dressen – och det sommaren 2016.

Efter minimalt med speltid i fjol lånades Khalili ut till Brommapojkarna på sommaren, men inte heller i superettan fick anfallaren det att lyfta.

LÄS: TROR INTE HAMMARBY GÅR VIDARE 

Men nu verkar något ha hänt. Imad Khalili var den stora skrällen i Hammarbys startelva i gårdagens cupmöte mot Gais, men för nya huvudtränaren Stefan Billborn var uttagningen inga konstigheter.

– Khalili har varit fantastisk på träningarna den här veckan så det känns helt rätt att ge honom chansen, sa tränaren Stefan Billborn till Cmore kort före avspark.

30-åringen visade på Tele2 Arena i går att Billborn gjorde helt rätt som startade med Bajens nummer 7 till höger i anfallet. Khalili skapade mest för Hammarby framåt och avlossade flera tunga skott. I den 73:e minuten spelade han fram Pa Dibba till dennes 2-3-reducering och på stopptid petade Khalili in 3-3 från nära håll, vilket också blev slutresultatet.

– Det känns fantastiskt. Först en assist till Pa (Dibba) och sedan ett mål. Det har känts bra på försäsongen måste jag säga, konstaterar Khalili.

Fotbollskanalen: Vad gick du in i försäsongen med för tankar?

– Jag tänkte: ”Bara kör, tänk inte”. Vafan ska jag göra? Bara köra.

Konkurrensen bland de offensiva positionerna är hård i Hammarby. Mot Gais saknades såväl storstjärnan Jiloan Hamad (inledde på bänken, lättare känning) samt Muamer Tankovic. Måltjuven Pa Dibba fick inte plats i elvan utan hoppade in i den andra halvleken. I stället var det Khalili, Björn Paulsen och Sander Svendsen som utgjorde anfallstrion. Khalili själv anser att han gjort sig förtjänt av chansen från start.

– Jag har gjort det bra på träningarna, annars hade jag inte fått spela. Jag jobbar hårdare än vad folk tror på träningarna. Och jag försöker tänka att när jag inte spelar så ska jag jobba ännu hårdare. För när jag väl får chansen ska jag vara redo, säger han till Fotbollskanalen.