• Publicerat 26 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby sålde drygt 15 000 säsongskort i fjol – nytt rekord för klubben. Nu avslutar Bajen förnyelsen av säsongskort, och då har drygt 11 300 personer förnyat säsongskorten från i fjol – med det har de grönvita sålt flest säsongskort i allsvenskan i år. 

Snart bara en månad kvar innan allsvenskan kickar i gång. Svenska mästarna Malmö FF har toppat årets säsongskortsförsäljning – fram till nu. Bajen har nu passerat svenska mästarna med sina 11 302 sålda säsongskort, vilket kan jämföras med Malmö FF:s 11 277 säsongsbiljetter.

Som FotbollDirekt även skrev om tidigare i dag har Hammarby haft en stor inverkan på att allsvenskans publiksnitt ökat. 2014, när Bajen fortfarande var kvar i superettan, hade allsvenskan ett publiksnitt på 7 132 åskådare. 2015, då Hammarby var tillbaka i allsvenskan, hade serien 9 967 åskådare i snitt. Det grönvita laget från Södermalm har vunnit allsvenskans publikliga samtliga tre år sedan återkomsten.

LÄS: TUNGT I BAJEN – MEN NU FÅR STJÄRNAN STORT BERÖM 

I en större genomgång i Sportbladet i dag listas säsongskortsförsäljningen för samtliga klubbar. Hammarbys siffra nu uppdaterad.

Hammarby: 11 302

Malmö FF: 11 277

AIK: 8 115

Djurgården: 7 302

IFK Norrköping: 5 580

IFK Göteborg: 4 367