• Publicerat 25 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

VM 2022 tilldelades Qatar, något som blivit extremt kontroversiellt. Nya uppgifter i dag från tyska Focus säger dock att arablandet kan mista världsmästerskapet – och att England eller USA kan få arrangera det i stället.

Det är ingen hemlighet att det varit mycket skriverier och konspirationer till varför lilla Qatar tilldelats VM 2022. Det rika arablandet i Mellanöstern har aldrig spelat VM tidigare och många skeptiker menar att de mutat sig till arrangemanget.

Dessutom har det rapporterats om undermåliga arbetsvillkor för byggarbetare, tveksam säkerhet och ett extremt väderklimat i landet.

Nu har uppståndelsen fått ny fart. I dag skriver tyska Focus att Qatar kan fråntas mästerskapet. Landet har även problem på andra plan. Bahrain, Egypten, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien bröt de diplomatiska banden till Qatar i juni 2017 då landet uppges stöttat extremism.

Focus skriver att England eller USA väntas överta mästerskapet om Qatar fråntas det.