Foto: Bildbyrån

Fredrik Hammar är den spelare som gjort flest matcher i det svenska 01-landslaget. Jättetalangen, som ännu inte är överens med Brommapojkarna om ett nytt kontrakt, har nu varit på provspel i Köln sedan i måndags och mittfältaren är belåten.
– Det har funnits ganska mycket intresse, men jag har trivts bra i BP så jag har inte känt någon press att lämna, men nu var det ett bra läge att testa lite utomlands, säger Hammar till FotbollDirekt.se.

Det kryllar av spännande namn i det svenska 01-landslaget. Häckens Kevin Ackermann har ryktats till både Real Madrid och Benfica samtidigt som Alex Timossi Andersson redan är klar att lämna Helsingborg för Bayern München nästa sommar.

Den som dock gjort flest framträdanden i 01-landslaget är mittfältsgeneralen Fredrik Hammar. 16-åringen, som beskriver sig själv som en hårt arbetande box to box-spelare som bidrar med mycket poäng, tillhörde i fjol Brommapojkarnas U19-lag och tränade med a-laget.

Än så länge är Hammar tillsammans med sin agent Martin Klette inte ense med Brommapojkarna om en fortsättning.

– Han har blivit erbjuden ett nytt avtal med BP men vi har inte kommit överens. Han gjorde en väldigt bra landslagsturnering i La Manga häromveckan och Köln bjöd in honom. Det var 16 klubbar som var och kikade i La Manga, berättar Martin Klette för FotbollDirekt.se.

Hammar nappade på Kölns erbjudande om ett provspel och svensken har sedan i måndags varit och tränat med den tyska storklubbens U19-lag.

– Det har gått bra i Köln. Jag fick börja att träna med U17-laget, men blev uppflyttad till U19-laget. Språket har känts bättre för varje dag också. Många där är ganska begränsade i sin engelska, konstaterar Hammar för FotbollDirekt.se.

Vad har tränarna i Tyskland sagt?

– Under första träningen sa de att jag är väldigt fysisk med en bra mentalitet. De sa att jag skulle klara det utmärkt att spela med två år äldre här i Köln.

Du har ännu inte kommit överens med BP om en fortsättning?

– Nej precis, så det är därför jag kollar lite olika alternativ. Jag vill spela där jag utvecklas mest, så vi får se var det blir. Det har funnits ganska mycket intresse, men jag har trivts bra i BP så jag har inte känt någon press att lämna, men nu var det ett bra läge att testa lite utomlands.

En annan som redan spelar i Köln är Nebiyou Perry, som i slutet av förra året valde att lämna AIK och som 30 januari officiellt blev klar för den tyska klubben. Perry representeras även han av Martin Klette. Lagkamrater väntas dock inte den två år äldre Perry och Hammar bli.

– Nej, han kör U21-laget och jag i så fall U19, men jag har varit runt och kollat in internatet här och det var bättre än förväntat. Staden Köln är också väldigt bra, det är ju en stor stad som påminner om Stockholm.

På tal om Stockholm flyger Hammar hem till den svenska huvudstaden tidigt under lördagen då provspelet är över. Bara några timmar efter att ha landat på Arlanda väntar match mot Hammarby.

– Ja, vi lirar ligacupen mot Hammarby klockan 13. Taxin kommer och hämtar mig här i Köln klockan 04 i natt.

Orkar du spela den matchen?

– Det gör man alltid, man har inget val (skratt).