• Publicerat 22 februari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

ANNONS – FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED LEO VEGAS
Arsenal mot Östersund på Emirates Stadium i London. Förmodligen ÖFKs sista Europa League-resa för den här gången. Men hur ser förutsättningarna ut egentligen? Vi går igenom bägge lagen och kommer med ett superodds från Leovegas lagom till matchen. 

Matchinfo:
Arsenal – Östersund, Emirates Stadium
Europa League, sextondelsfinal
Visas på Kanal 9 och Eurosport Player
Matchstart: Torsdag 22 februari klockan 21.05

Skador och frånvaro, Arsenal
Arsenal saknar i likhet med första mötet skadade mittfältarna Santi Cazorla och Aaron Ramsey samt anfallaren Alexandre Lacazette. Anfallsnyförvärvet Pierre-Emerick Aubameyang får inte spela för Arsenal i Europa League. Arsenal förväntas göra rotationer och slussa in reservspelare i startelvan här.

Skador och frånvaro, Östersund
Östersund har nya skadefrågetecken för förstemålvakten Aly Keita (svullet öga) och viktige backen Sotirios Papagiannopoulos (ljumske). Kan bli svidande avbräck. Det är i övrigt alltjämt ett styrkemässigt olyckligt faktum att mittfältsnyckeln Fouad Bachirou har sålts till Malmö FF under vinterfönstret. Tungt avbräck!

Försäsongsmatch inför Allsvenskan?
Det andra sextondelsfinalmötet mellan Arsenal-Östersund ser ut att bli det svenska succégängets ”sista låt” på äventyret från Europa League-kvalspel hösten 2017 till slutspelsduellen mot Premier League-motstånd våren 2018. Östersund har satt få fötter fel under turneringens gång, men förra veckans hemmaförlust mot Arsenal kan betraktas som en av de sämsta insatserna i Europa League.

Det finns naturliga förklaringar bakom att Östersund föll med 0-3, vilket var det annars hemmastarka Östersunds första hemmaförlust i europeiska cupsammanhang. Bristen på ordentligt matchtempo i kombination med Arsenals Premier League-tempo är den främsta förklaringsmodellen. Inte ens tränarmagikern Graham Potter har motmedel till Arsenals överlägsna temponivå i februari månad. Det blev i övrigt tydligt att sålde Bachirous frånvaro på innermittfältet har sårat Östersund centralt. Bachirous centrala trygghetsegenskaper skulle ha behövts mot ett bollintensivt engelskt lag.

Kvalitet i reserverna
Arsenal ska spela en viktig final i Ligacupen mot Manchester City tre dagar efter den här matchen. Spelprogramstätheten lär innebära rotationer i Arsenal-uppställningen ikväll. Räkna emellertid inte med att det ger någon lättare resa för Östersunds del. De reserver som kommer in brukar dagligen träna intensivt med sina passningsskickliga lagkamrater och kan hålla någorlunda samma tempo. Reserverna som får chansen kommer att vara högmotiverade att visa att de förtjänar startplatser.

Vårt speltips till Arsenal-Östersund
Arsenal vann lätt borta och kommer av allt att döma vinna minst lika lätt hemma. Vill du lägga ett spel på den givna favoriten Arsenal?

Plocka specialoddset till denna match – 5 gånger på Arsenal hos Leovegas för nya kunder!

 

Artikeln är en annons från Leovegas.