Östersund fick känna på hur europeisk toppklass känns och föll stort mot Arsenal. Med det ett ”omöjligt” utgångsläge inför torsdagen i London. Annars så publike Daniel Kindberg har inte synts i några intervjuer sedan förlusten.
– Nej, nej jag har inte gömt mig. Det gör jag aldrig. Jag har helt enkelt inte fått några samtal, säger ÖFK-bossen till FotbollDirekt.se.

Östersund fick uppleva en svidande första halvtimme mot ett Arsenal som hann med att gå fram till 2-0 och det såg ut som om Östersunds ringrost var bra mycket värre än kylan för Arsenal – en kyla som Arsene Wenger hävdade han många gånger hade upplevt liknande i London.

Att Östersund fortsättningsvis lyckades räta upp sig hade mindre betydelse och stor besvikelse som i vissa fall gick långt över alla gränser – och hur Tom Pettersson berättade om hur han fick ta emot mordhot för sin missade straff.

Ordförande Daniel Kindberg har å sin sida inte synts alls i media sedan i torsdags kväll. Men det handlar inte om att han hållit sig undan och tröttnat på sin egen röst efter Arsenal-proppen.
– Men det är klart att när man lever så nära med det här och så gick det som det gick så är det klart att det känns. Ändå är jag enormt stolt efter första 25 minuterna och hur vi fortsatte matchen och hur vi borde ha haft minst ett mål, säger Daniel Kindberg till FotbollDirekt.se.

– Så, nej, nej, jag har inte gömt mig, skrattar han och fortsätter: Det gör jag aldrig. Jag har en skyldighet att alltid prata för klubben. Oavsett vad. I bland möter man en bättre motståndare. Det kan göra ont men det är vad man gör efter en sådan här match som räknas, säger han och slår bort ängslighet.

Ni är inte rädda för att förlora på ett generande vis borta, likt exempelvis Malmö FF och 0-8 mot Real Madrid för några år sedan? 0-3 inför en retur på ett ställe som Emirates mot Arsenal – känns obehagligt!
– Inte ett dugg. Ja, Graham (Potter) känner samma sak. Vi är nästan alltid synkade och definitivt nu. Nej, den oron finns inte. Jag är övertygad, vi är övertygade om att vi kommer att visa direkt att vi lärt oss av det första mötet. Man ska också komma i håg att vi under så många år hanterat värre motgångar än så här. Det är så mycket som har krävts och så mycket vi har fått gå igenom för att nå hit där vi är i dag.

Med det hoppas Kindberg att det på torsdag ska gå att skaka om 60 000 åskådare på Emirates. Att nå oavgjort eller rent utav en uddamålsseger och få visa Arsenalstjärnorna hur det varit möjligt att ta sig så här långt.

– Vi ska försöka vinna. På riktigt försöka vinna. Det är vi alla överens om. Arsenal är bra, otroligt bra men vi har klarat av motståndare av nästan samma klass på vägen fram. Det är inte omöjligt, ska inte vara det. Men oavsett vad som än händer så kommer jag att vara stolt, bara vi känner att vi har gett allt.

Hur mycket begär efter mer Europa får man efter att ha fått smaka på det?

– Nej, men jag vet inte…för mig och för oss så är ett SM-guld viktigare i år. Det är det som är det stora målet för året. Gör vi det så får vi sedan per automatik spela i Europa igen.