• Publicerat 20 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Elliot Käck spelade samtliga 30 allsvenska matcher från start såväl 2016 som 2017. Med vänsterbacken i norska Start ser nu Jonathan Augustinsson sin chans att ta över platsen till vänster i försvaret och 21-åringen tackade för förtroendet genom att under gårdagen göra sitt första mål i klubben i 6-0-slakten mot Degerfors.
– Det betyder mycket för mig, säger Augustinsson till Fotbollskanalen.

Djurgården svarade för en ordentlig utskåpning på Tele2 Arena under gårdagskvällen. 6-0 hemma mot Degerfors i Svenska cupen-premiären och en rejäl revansch från i fjol då just Degerfors vann första gruppspelsmatchen på Tele2 Arena med 2-1.

Fyra olika spelare slog till för Djurgården i går: Haris Radetinac (2), Tino Kadewere (2), Kerim Mrabti och Jonathan Augustinsson.

Den sistnämnde petade in 3-0 från nära håll i upptakten av den andra halvleken, 21-åringens första mål för Djurgården, klubben som han kom till från Brommapojkarna inför 2016 års säsong.

– Det betyder mycket för mig. Det är bra för självförtroendet. Jag har inte spelat så mycket tidigare, det blev mycket bänk förra året och så. Det här var bra för självförtroendet, säger Augustinsson till Fotbollskanalen.

LÄS: INGET MER SPEL I DJURGÅRDEN 

Under vänsterbackens två år i Djurgården har Elliot Käck varit ohotad etta på positionen och såväl 2016 som 2017 startade Käck samtliga allsvenska matcher.

Nu har Käck lämnat för norska IK Start och Augustinsson ser nu sin chans att roffa åt sig platsen permanent.

– Jag visste att vänsterbackspositionen skulle vara ganska öppen efter att Käck lämnat och jag har tränat på bra sedan december. Jag är redo för att försöka ta chansen och göra det bra. Jag försöker vara påkopplad varje träning och alltid ge hundra procent på varje match och träning. Det har gått bra hittills.