Foto: Bildbyrån

Nils-Eric Johansson tvingas avsluta spelarkarriären. Nu hyllas den mångårige AIK-kaptenen runt om i fotbollssverige. Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg har haft
– Det är en stor AIK:are, säger Rosenberg till Sydsvenskan

Malmö FF fick jobba hårt för att slå allsvenska nykomlingen Dalkurd i cuppremiären. Ett sent straffmål av inhoppande Markus Rosenberg gav MFF segern. Söndagen i fotbollssverige präglades annars av nyheten att Nils-Eric Johansson tvingas lägga skorna på hyllan, och efter cuppremiären fick Rosenberg frågor om AIK-kaptenens karriärsavslut.

Ett hjärtfel gör att Johansson, med elva raka säsonger i AIK, tvingas sluta i förtid. 2018 skulle bli hans sista säsong som allsvensk spelare. Markus Rosenberg har själv fattat samma beslut – i höstas skrev han ett avslutande ettårskontrakt med MFF.

– Såklart väldigt tråkigt att han inte får välja det själv, säger Rosenberg till Sydsvenskan om Johanssons avslut.

– Man känner med honom just eftersom det var hans sista år, det är även mitt eget sista år så man vill ju själv gärna bestämma, det är det som är synd, men hälsan går först och familjen går först.

Markus Rosenberg har tagit del av många hyllningar till ”Nisse” på sociala medier. Han sällar sig till hyllningskören:

– Mycket respekt, och så älskad han har varit av sina egna, även av sina medspelare, det är en stor AIK:are, säger Rosenberg.