• Publicerat 19 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Chockbesked i går: Nils-Eric Johansson tvingas avsluta elitkarriären. Nu strömmar hyllningar till ”Nisse” in från alla möjliga håll.

Beskedet att Nils-Eric Johansson tvingas sluta kom som en chock i fotbollssverige i går. Efter en läkarundersökning i förra veckan konstaterades att den mångårige AIK-kaptenen tvingas sluta. Ett medfött hjärtfel som varit känt under många år, men som nu försämrats och medför risker om han fortsätter spela.

Kontraktet förlängdes i höstas och alla inklusive 38-årige Johansson var inställd på en sista säsong i AIK. Så blir det nu inte. Elva år, 371 allsvenska matcher och ett SM-guld med AIK, och tveklöst en av klubbens största genom tiderna, tvingas nu sluta i förtid.

Hyllningarna har strömmat in, givetvis från AIK-sympatisörer men även i stor utsträckning från representanter för andra klubbar. Här nedan ett axplock av alla hyllningar på sociala medier det senaste dygnet:

Blackburn Rovers – klubben som ”Nisse” kom till 2001 och som han gjorde 86 Premier League-matcher för, och bland annat vann engelska Ligacupen med:

 

Tobias Hysén:

Nürnberg, där Johansson gjorde 40 matcher 2000-2001:

Tidigare AIK-anfallaren Chinedu Obasi:

Bala Town, den lilla walesiska klubb som AIK mötte i Europa League-kval sommaren 2016:

Nya hyllningsfilmer har hunnit dyka upp på youtube, bland annat den här: