• Publicerat 19 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Özcan Melkemichel fick en mardrömsstart som Djurgården-tränare i fjol efter cupförlust mot Degerfors i premiären. Nu, ett år senare, var det ett helt annat Djurgården på Tele2 Arena och värmlänningarna krossades med hela 6-0.
– Ibland kände jag att fan, gå för ett till mål och till slut kom det. Sex mål på hemmaplan får vi vara nöjda med, säger Dif-tränaren på presskonferensen.

Inför fjolårssäsongen anställdes Özcan Melkemichel som ny tränare för Djurgården. Han kunde inte ha fått en sämre start. Förlust i cuppremiären mot Degerfors på Tele2 Arena med 2-1 vilket sedermera ledde till uttåg redan i gruppspelet.

Melkemichel fick dock ett lyckligt 2017 med en tredjeplats i allsvenskan, Djurgårdens bästa placering sedan 2007.

Tävlingssäsongen 2018 har nu öppnats strålande. Komiskt nog ställdes Djurgården i cuppremiären mot Degerfors igen, även denna gång på Tele2 Arena. Nu var det inget snack om saken. Djurgården körde över värmlänningarna hemmahörande i superettan och segersiffrorna skrevs till hela 6-0 efter mål av Haris Radetinac (2), Tino Kadewere (2), Kerim Mrabti samt Jonathan Augustinsson.

LÄS: LÄMNAR DJURGÅRDEN DIREKT 

Djurgården har därmed fått en flygande start på gruppspelet och efter att ha spelat final 2013, där det blev förlust på straffar mot IFK Göteborg, har Djurgården inte lyckats ta sig vidare från gruppen.

Nu räcker fyra poäng på de två sista matcherna mot Frej och Jönköpings Södra för att nå kvartsfinal. Özcan Melkemichel är givetvis mycket belåten över 6-0-krossen på Tele2 Arena, även om han tycker att Dif-spelarna slog av på takten en aning.

– Stundtals spelar vi väldigt vacker fotboll och det är okej att grabbarna vilar med att hålla bollen inom laget, men ibland kände jag att fan, går för ett mål till och till slut kom det (Radetinac 6-0 på stopptid). Sex mål på hemmaplan får vi vara nöjda med, säger Melkemichel på presskonferensen.