• Publicerat 19 februari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Elfsborg och Gais drabbade samman i cuppremiären och det bjöds på ett målkalas med Gais som segrare. Göteborgarna vann på Borås Arena med 3-2. 

Precis som Djurgården och Degerfors hade Elfsborg och Gais cuppremiär under måndagskvällen och de två lagen på Borås Arena bjöd verkligen upp.

Fyra mål första 28 minuterna. Gästerna från Göteborg tog ledningen med 1-0 genom Andreas Östling i den tolfte minuten. Sex minuter senare kvitterade Elfsborg genom mittbacken Joakim Nilsson.

I den 23:e minuten vände boråsarna på steken genom stjärnan Issam Jebali, men glädjen blev kortvarig. Fem minuter senare kvitterade Gais genom veteranen Dusan Djuric med ett skott från halva plan. Tungt för Elfsborgs målvaktsreserv David Olsson.

I upptakten av den andra halvleken gjorde Gais 3-2 efter slarv i Elfsborg. Gaisförvärvet från den marockanska ligan, Junes Barny, snappade upp en felpass och serverade Hamidovic. Anfallaren gjorde inget misstag och Elfsborg alltså i nytt underläge.

Stefan Ishizaki var nära att göra 3-3 i slutet, men cykelsparken träffade ribban.

Gais höll undan och vann med 3-2. Jobbigt för nya Elfsborgstränaren Jimmy Thelin att inleda med förlust i tävlingsdebuten med Boråslaget.

Övriga två lag i gruppen är Hammarby och Vasalund, en match som under söndagseftermiddagen slutade 3-1 till Bajen.

Elfsborg: Olsson – Gojani, Jönsson, Nilsson, Lundqvist – Holmén – Gustavsson, Ishizaki, Jebali, Lundevall – Prodell.

Gais: Mehic – Olsson, Nyström, Andersén – Westermark, Bergholtz, Östling, Djuric, Wängberg – Barny, Hamidovic.