• Publicerat 19 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården föll i cuppremiären mot Degerfors i fjol med 2-1 på Tele2 Arena. Nu möttes lagen komiskt nog på samma arena i årets cuppremiär och denna gång var det knappast några konstigheter från Stockholmslaget som vann med hela 6-0. 

Maj 2013 spelade Djurgården cupfinal mot IFK Göteborg på Friends Arena. Det blev förlust på straffar.

Sedan dess har Stockholmslaget misslyckats fatalt i Svenska cupen. Fyra år i rad har de åkt ur gruppspelet. I fjol föll de mot Degerfors i premiären med 2-1 på Tele2 Arena och komiskt nog möttes lagen på samma arena i premiären i år igen.

Övriga två lag i gruppen är IK Frej och Jönköpings Södra. Mötet i helgen slutade med 2-1-seger för Frej mot smålänningarna.

Djurgården: Isaksson – Gunnarsson, Une Larsson, Olsson, Augustinsson – Radetinac, Karlström, Walker, Kozica – Mrabti, Kadewere.

Degerfors: Miskic – Wiktorsson, De Bruin, Ekroth – Wright, Ladan, Gravius, Nilsson – Abraham, Asaad – Götesson.

När Degerfors vann mot Djurgården i fjol gjorde de mål efter inte ens minuten spelad. Den här gången var det dock hemmalaget från Stockholm som öppnade målkontot då Haris Radetinac gav Blåränderna ledningen i den 16:e minuten. Svagt försvarsspel av superettanlaget.

Skönt för Haris som öppnat 2018 fint. Yttern, som haft två korsbandsskador sedan sommaren 2015, var kanske Djurgårdens bästa spelare i genrepet mot Bodö/Glimt förra helgen.

I den 33:e minuten utökade Djurgården till 2-0 och det var storstjärnan Kerim Mrabti som slog till. En drömstart för Djurgården på detta cupäventyr!

I upptakten av den andra halvleken rasslade det till ordentligt. Djurgården svarade för tre mål inom loppet av åtta minuter.

Jonathan Augustinsson gjorde sitt första mål i Djurgårdens tröja när han sköt 3-0 i den 47:e minuten. Därefter svarade Tino Kadewere för både 4-0 och 5-0 i den 51:a respektive 54:e minuten.

I den 90:e minuten fullbordades krossen när Haris Radetinac prickade in sitt andra mål för kvällen med en läcker volley. 6-0 till Djurgården i premiären mot Degerfors. Vilken slakt!