Sebastian Larssons kontrakt med Hull går ut i sommar, och flera allsvenska klubbar visar intresse. Nu öppnar landslagsmannen för allsvenskan:
– Allsvenskan har fått ett uppsving och att spela där skulle jag se fram emot. Sedan får vi se när det blir, säger han till Sportbladet.

Sebastian Larsson lämnade svensk fotboll redan som 16-åring, när han lämnade hemstaden Eskilstuna för en tillvaro som ungdomsproffs i Arsenal.

Det har blivit nästan 17 år i England – förutom Arsenal även spel i Birmingham och Sunderland, innan han i somras skrev på för Hull City i Championship.

Ett kontrakt för säsongen 2017/2018, ett kontrakt som alltså går ut nu i sommar. Och då kan det bli allsvenskt spel för första gången i karriären. Expressen skrev i början på februari om diskussioner med AIK. Enligt uppgifter till FotbollDirekt finns också Djurgården med i bilden.

I en intervju med Sportbladet kommenterar Larsson intresset. Enligt tidningen så är det nämnda klubbar samt IFK Göteborg som jobbar på att värva landslagsmannen i sommar.

– Jag har inte bestämt mig och det finns inget klart. Men jag förstår att det blir spekulationer. Jag har varit ute länge och jag har ett kontrakt som går ut, säger Larsson till Sportbladet och fortsätter:

– Det är kul och positivt om det är flera klubbar och personer som vill ha mig i deras föreningar. Det är smickrande.

Larsson säger att han följer allsvenskan. En liga som han tycker känns hetare än tidigare:

– Jag har ju aldrig spelat i allsvenskan, men det känns som allsvenskan fått ett uppsving i intresse. Det är stora spelare som vänder hem och det känns som det är ett bra tryck i intresset och bra drag kring publiken. Jag hänger med i rapporteringen en del.

– Vi som familj kommer med all sannolikhet flytta hem. Beroende på när det blir så kan jag utan tvekan tänka mig att spela i allsvenskan då, om jag känner att jag inte är klar med min karriär. Då skulle jag se fram emot det.