Foto: Bildbyrån

Han var en viktig pjäs när Falkenberg gick upp i allsvenskan 2013. Nu återvänder Anton Wede till FFF – mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Det känns bara positivt. FFF var det bästa alternativet, säger Wede till FFF:s hemsida.

Falkenberg gick upp i allsvenskan 2013 och blev kvar tre år i högsta serien. Anton Wede var en viktig spelare under avancemangssäsongen och första året i allsvenskan.

Nu återvänder mittfältaren. Efter spel i Helsingborg och Gais så är han nu tillbaka i Falkenberg. Klubben meddelar att Wede skrivit på för två säsonger.

– Det känns bara positivt. FFF var det bästa alternativet. Jag hade en bra period i staden och klubben förra gången jag var här. Trivs man utanför plan brukar det generera att man presterar på plan. Det spelade stor roll att jag trivts i Falkenberg innan. Målet är att komma tillbaka och göra det lika bra eller ännu bättre denna gång, säger Wede till klubbens hemsida.

FFF:s sportchef Håkan Nilsson är glad att ha Wede tillbaka:

– Anton ville väldigt gärna till FFF, vilket vi är jätteglada för. När en spelare är beredd att göra allt för FFF försöker vi få hit den spelaren. Anton kan spela på samtliga platser på mittfältet och även i en nummer tio-roll, säger Nilsson till hemsidan.

Tränaren Hasse Eklund är också glad:

– Vi hade ett bra samarbete senast. Han täcker flera positioner; innermittfält, yttermittfält och som tia. Han har bra erfarenhet och rutin från allsvenskan och superettan. Just nu ligger han efter lite träningsmässigt och får kämpa för att komma förbi övriga konkurrenter, men när han är bra tränad har han hög kapacitet, säger Eklund.