• Publicerat 14 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tom Pettersson är Arsenalsupporter sedan barnsben. Nu drabbar Östersunds mittbacksgeneral samman med favoritlaget i Europa Leagues sextondelsfinal.
– Det blir ju ett minne för livet, båda de här matcherna, säger ­Pettersson till Sportbladet.

Efter att Östersund sensationellt både tagit sig vidare från Europa League-kvalet och sedan även från gruppspelet var det stora förväntningar inför lottningen.

Aly Keita ville möta Milan, Sotirios Papagiannopoulos Dortmund. Det blev Arsenal i sextondelsfinalen, ett minst sagt speciellt möte för Tom Pettersson. Mittbacken, som värvades från IFK Göteborg inför förra säsongen, har hejat på Arsenal sedan barnsben.

– Vi började skämta om att vi skulle få möta Arsenal redan när vi vann Svenska cupen förra våren, samtidigt som jag såg hur de gick i ligan och man insåg att det skulle bli Europa ­League för dem också. Men att det skulle bli i slutspelet… Det blir ju ett minne för livet, båda de här matcherna, säger Tom ­Pettersson till Sportbladet och fortsätter:

– Själva grejen, att få spela Europa League-slutspel mot en av de största klubbarna i Europa och världen. Det är många som håller på Arsenal, även om de är sämre nu än vad de varit tidigare så är det ett stort lag. Det blir speciellt att möta dem när jag följt dem så himla länge också.

LÄS: SEGERVISS INFÖR ARSENAL – ”SKÖNT ATT HA MED OSS EN VINST TILL LONDON” 

Arsenal ligger för närvarande sexa i ligaspelet och senaste Premier League-pokalen lyftes 2004. I klubben finns dock stora stjärnor där Mesut Özil är det största affischnamnet. 27-åriga Pettersson har givetvis stor respekt för motståndet.

– Extremt bra individuellt, med sjukt bra spelare. Sen har försvarsspelet inte varit så bra som det borde vara för att ligga högre upp i Premier League, men offensiven är ju jävligt bra. Det blir den stora utmaningen för oss, att få stopp på dem.

Östersunds hemmamöte med Arsenal sparkar igång klockan 19.00 under torsdagskvällen.

Sponsrad länk:
Leovegas erbjuder 20.00 i odds på Arsenal till kvällens match. Till erbjudandet!