Foto: Bildbyrån

Premier League-jätten Arsenal väntar för Östersund under torsdagskvällen på Jämtkraft Arena. En gigantisk match för lilla ÖFK som för några år sedan spelade i division 2, men trots detta hajpar inte ordförande Daniel Kindberg upp sig.
– Sportsligt var det större att vinna Svenska cupen eller att ta sig upp från en serie, det här är ju bara en sextondelsfinal, konstaterar Kindberg för FotbollDirekt.se. 

2011 spelade Östersund i division 2. Nu, sju år senare, gästar självaste Arsenal Jämtkraft Arena under torsdagskvällen i Europa Leagues sextondelsfinal.

En jättematch för Östersund förstås, men ordförande Daniel Kindberg, som varit med på hela resan, svävar inte iväg.

– Det här är så klart en stor match, men sportsligt var det större att vinna Svenska cupen eller att ta sig upp från en serie, det här är ju bara betecknat som en sextondelsfinal. Det är ju en stor match bara för att det är just Arsenal som vi möter, säger Kindberg till FotbollDirekt.se.

Det låter som att du vant dig vid Europa League-triumferna?

– Jag har svårt att tro att man kan vänja sig vid det här, men vi har ett sunt synsätt när det kommer till att vinna matcher och spela turneringar.

I våras vann Östersund Svenska cupen efter att ha besegrat IFK Norrköping i finalen med 4-1. I Europa League-kvalet slogs sedan såväl Galatasaray som grekiska Paok ut. Väl i gruppspelet visade sig ÖFK vara en sensation och tillsammans med Athletic Bilbao tog de sig vidare till sextondelsfinal på Hertha Berlins och Zorya Luhansks bekostnad.

LÄS: ÖSTERSUNDS STORA JUBEL – HÄR BRÄCKER DE MFF 

Att nu Premier League-jätten Arsenal befinner sig i Östersund för att spela fotboll är något som inte bara glädjer lokalbefolkningen, utan även Sverige som nation, anser Kindberg.

– Det här är fantastiskt för våra fans, staden och regionen, men också för hela nationen med en sådan här stor match. Jag känner ett enormt stöd från hela landet och jag har även många kompisar i Storbritannien som håller på oss. Jag känner ett jättestort stöd!

Viktigt med ett bra resultat hemma så att ni har en bra chans i returen nästa vecka va?

– Klart att vi ska vinna här hemma och sedan avgör vi på Emirates Stadium, det är så det fungerar och det är det som vi är här för.

Är det en fördel att ni börjar hemma eller hade det varit bättre att inleda på bortaplan?

– Det passar oss bra att börja hemma, vi har gjort det förut och det är något som vi känner igen oss i. Skönt att ha med oss en vinst till London!

 

Sponsrad länk:
Om du tror att Arsenal i stället får med sig en vinst till London ger Leovegas just nu 20 gånger pengarna på bortalaget.