Igår kom uppgifterna ut om att Djurgårdsstjärnan Othman El Kabir var nära en övergång till ryska Ural och Fotbolldirekt avslöjade att DIF får endast cirka 5,5 miljoner kronor. Nu bekräftar Djurgården att de är överens med Ural och att det nu är upp till El Kabir.
– Othman har fått tillåtelse att träffa FC Ural för att göra en läkarundersökning och vi är överens med klubben om villkoren som gäller, säger Bosse Andersson till DIF:s hemsida.

När nyheten om att Othman El Kabir var nära en övergång till Ural igår kablades ut så var det många som trodde att Djurgården fick in upp mot tio miljoner kronor. FotbollDirekt avslöjade dock att det handlar om cirka 5,5 miljoner kronor. Nu bekräftar Djurgården att de är överens med Ural.
– Othman har fått tillåtelse att träffa FC Ural för att göra en läkarundersökning och vi är överens med klubben om villkoren som gäller. Nu handlar det om detaljer som återstår innan det tecknas ett avtal från spelarens sida. Othman kommer att träffa klubben, som för närvarande är på träningsläger i Cypern, och reser dit under torsdagen, säger Bosse Andersson till hemsidan.

– Det har inte varit någon hemlighet att han har velat bli proffs utomlands och vi har haft en dialog om det. Nu dök den här möjligheten upp och i dagsläget har vi en planering för det i truppen, fortsätter sportchefen.

Den 27-årige mittfältaren kom till Djurgården nästan gratis från AFC, nu flyttar han till en större liga och avsevärt mer pengar. Han har skrivit på för tre år och årslönen landar på tre miljoner kronor.

– Det har gått ganska fort under de här senaste dagarna. Lite återstår men klubbarna är överens och jag tror att det sista löser sig snart, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Självklart är det tråkigt att lämna Djurgården men det här är en chans som jag måste ta. Det har funnits ett intresse för att spela utomlands tidigare och nu blev det konkret. Det viktigaste är att Djurgården får bra betalt och jag är i den åldern då det är rätt tid att ta det här steget. Båda parter vinner på den här övergången men som sagt är det väldigt tråkigt att lämna nu när vi har något bra på gång. Men så är det med fotbollen ibland.