På lördag spelar Kalmar första tävlingsmatchen för säsongen, hemma mot Åtvidaberg i svenska cupen. Men de ser ut att tvingas ställa upp med ett halvfärdigt lag, hela fem spelare har inte ännu fått sin spelarlicens och riskerar att missa matchen.
– Gbenga Arokoyo har vi räknat bort och det är frågetecken runt Hiago, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Barometern.

Kalmars säsong i fjol var stormig, mitt under säsongen sparkade man tränaren Peter Svärdh och även om nygamle Nanne Bergstrand fick i gång laget under hösten så avslutade man med tre förluster på de fem sista matcherna. Den här säsongen har inte ens börjat och det är redan struligt.

Barometern skriver att pappren för hela fem spelare, Gbenga Arokoyo, Hiago, Nixon, Chima Akas och Melker Hallberg, inte är fullständiga och alla riskerar att missa cuppremiären mot Åtvidaberg på lördag.

– Nixon och Chima har fått arbetstillstånd. Det tar längre tid för Gbenga och honom har jag redan räknat bort. Men det spelar kanske inte så stor roll då vi ändå ska matcha igång honom på ett förnuftigt sätt. Hiago har familjen med sig och då tar Migrationsverket längre tid på sig, säger Andersson Borstam till Barometern.

En del är arbetstillstånd, en annan är spelarlicenser. De måste överföras över från de förbund de spelat i tidigare och detta är heller inte löst ännu.

– Vi väntar svar från fyra olika förbund: Nigeria, Brasilien, USA och Italien. Ett internationellt transfercertifikat ska godkännas av förbundet i de länder spelarna verkade senast. Allt sker elektroniskt och där är jag inte orolig. Det brukar gå snabbt, säger Andersson Borstam.