Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping vann genrepet inför Svenska cupen genom att besegra Jönköpings Södra med 1-0. Managern Jens Gustafsson är dock inte allt för belåten.
– Nej, jag är inte nöjd, då skulle vi ha vunnit med några fler bollar vilket jag tycker att vi gjorde oss förtjänta av, säger Gustafsson till FotbollDirekt.se. 

I våras föll IFK Norrköping i Svenska cupen-finalen mot Östersund. Nu vill laget givetvis gå hela vägen, inte minst med tanke på att de inte knep en av tre Europaplatser i fjolårets allsvenska.

Som ett sista test inför premiären mot Helsingborg på lördag drabbade ”Peking” under tisdagen samman med Jönköpings Södra. Alexander Jakobsen sköt matchens enda mål för Norrköping i den 79:e minuten. Men nöjd, det är inte managern Jens Gustafsson.

– Nej, jag är inte nöjd, då skulle vi ha vunnit med några fler bollar vilket jag tycker att vi gjorde oss förtjänta av. Däremot är jag väldigt nöjd med att vi fick en genomkörare mot J-Södra som spelade på ett sätt som jag tror att vi kommer stöta på ganska ofta, så detta var ett väldigt bra träningstillfälle inför framtiden, säger Gustafsson till FotbollDirekt.se.

Backade J-Södra hem mycket eller?

– De hade ett väldigt bra försvarsspel som försvårade vårt anfallsspel. Vi behöver bli ännu bättre.

Alexander Jakobsen gjorde målet. Stack han eller någon annan ut?

– Många gjorde ett gediget arbete, men jag tycker inte att vi ska nämna någon speciell i just den här matchen. Det var många byten också…

På lördag väntar Helsingborg på Östgötaporten. Övriga två lag i gruppen är Tvååker och Örebro. Gustafsson ser fram emot att Svenska cupen drar igång, men redo, nej  det tycker skåningen inte att hans lag egentligen är.

– Jag tror alla lag just nu tycker att det ska bli kul att gå in och spela tävlingsmatcher, men redo är vi nog inte (skratt), men det är väldigt bra att vi får tävlingsmatcher redan nu!