Foto: Bildbyrån

Othman El Kabir lämnar Djurgården. Det bekräftar yttern för Fotbollskanalen efter Expressens avslöjande. Bara en läkarundersökning kvarstår innan 26-åringen skrivit på för ryska FC Ural.
– Jag tror att alla parter är nöjda med den här dealen, säger El Kabir till Fotbollskanalen. 

Det var tidigare under tisdagen som Expressen avslöjade att Othman El Kabir är en nära en flytt till ryska FC Ural, för närvarande tabellnia i landets högstadivision.

Sportchefen Bosse Andersson bekräftade för tidningen att en dialog finns, men nu tar El Kabir steget längre genom att berätta för Fotbollskanalen att han lämnar Djurgården.

– Klubbarna är överens och det är bara jag som ska göra läkarundersökningen och skriva på mitt kontrakt. Tanken är att jag ska åka dit i dag eller i morgon bitti, säger Othman El Kabir till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Djurgården får sina pengar och jag ska inte sticka under stolen med att jag får bra pengar. Det är inte många sådana här chanser man får i fotbollen. Jag skulle inte säga att jag säkrar min framtid, men jag kommer tjäna bra. Jag är i rätt ålder och jag har två barn, så det fanns inte så mycket att tänka på. Jag är väldigt tacksam över att Djurgården är villigt att släppa mig nu när vi har något bra på gång och satsar. Jag uppskattar det väldigt mycket och jag vill tacka Bosse (Andersson, sportchef) och alla i Djurgården för det.

El Kabir kom till Djurgården från AFC Eskilstuna sommaren 2016 och har spelat 42 allsvenska matcher för klubben och gjort fem mål samt sju assist.

Yttern har två år kvar på kontraktet med Djurgården, men är nu glad över att kunna ta nästa steg.

– Att jag skulle bli såld under 2018 var planerat redan när jag skrev på för Djurgården. Sen om det skulle bli vintern eller sommaren spelade inte så stor roll, men tanken var att jag skulle bli såld det här året. Nu blev det så och jag tror att alla parter är nöjda med den här dealen