Foto: Bildbyrån

Mikael Ishak har gjort dundersuccé i Nürnberg den gångna säsongen. Tolv mål och fem assist är anfallarens facit och han aspirerar på en plats i den svenska VM-truppen. Nu kommer ett tungt besked: 24-åringen har gjort illa knät och ska magnetröntgas.

När Sverige vann U21-EM 2015 var Mikael Ishak en viktig anfallsjoker. Det var han som fixade utvisningen mot Italien i premiären och i samma match var det också Ishak som fälldes i straffområdet vilket ledde fram till Isaac Kiese Thelins 2-1-mål.

Till sommaren hoppas 24-åringen på nytt få chansen för Sverige i ett mästerskap, men denna gång i VM för a-landslaget.

Ishak har öst in mål för Nürnberg i 2. Bundesliga den här säsongen. På 21 ligamatcher har det blivit tolv mål och fem assist, ett makalöst facit och Ishaks namn har bollats upp som en joker i VM-truppen.

Nu kommer dock ett tungt besked för svensken. Under gårdagen tvingades Ishak kliva av skadad i mötet med St Pauli och nu står det klart att han måste magnetröntgas efter att ha gjort illa knät. Det är därmed i skrivande stund oklart hur pass allvarligt ställt det är med Ishak.