• Publicerat 12 februari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Markus Rosenberg, Arnor Traustason och Pavle Vagic drogs alla med skadebekymmer på lägret i USA, men för Sydsvenskan berättar nu tränaren Magnus Pehrsson att trion väntas kunna spela premiären i Svenska cupen till helgen.
– Alla ska nog kunna vara uttagningsbara till matchen, konstaterar ”MP”. 

På söndag tar Malmö FF emot Dalkurd i Svenska cupens gruppspel. SM-guldvinnarna är nyss hemkomna från ett nästan två veckors långt läger i Florida och i USA drogs Markus Rosenberg, Arnor Traustason och Pavle Vagic med skador.

Men det är ingen fara med trion och premiären till helgen är inte i fara för någon av spelarna. Det meddelar tränaren Magnus Pehrsson för Sydsvenskan.

– Detta var första passet i år där vi hade alla i truppen i full träning, så det känns jättebra. Sedan är alla inte nittio minuters-spelare i dag, men får vi en bra vecka på alla, så ska nog alla kunna vara uttagningsbara till matchen.

LÄS: TROR MFF RUBBAS AV AIK 

MFF kommer från fina gräsplaner i ett varmt Florida till en vinterkallt Malmö, men underlaget på det nya hybridgräset intill hemmaarenan Stadion går inte klaga på.

– Den är inte lika mjuk som gräsplanen var, så det kommer att ta ett tag för spelarna att vänja sig, men det är helt fantastiskt med ett sådant här underlag i februari, det har man väl aldrig varit med om vid den här årstiden, det är magiskt, man ska inte leta fel, säger Pehrsson till Sydsvenskan.