• Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Niklas Hult bytte i januarifönstrets sista dag från Panathinaikos till AEK Aten, en minst sagt känslig flytt. Den tidigare Elfsborgsstjärnan ser dock ut att ha gjort rätt val. I debuten för serieledande AEK Aten utsågs han till matchens lirare.

Inför 2009 års allsvenska flyttade Niklas Hult från IFK Värnamo till Elfsborg. I Boråsklubben blev det totalt sex säsonger. 2011 slog den kvickfotade yttern igenom stort i allsvenskan och blev därefter en nyckelspelare i Elfsborg.

Sommaren 2014 såldes han till Nice i Frankrike och under debutsäsongen spelade Hult hela 30 matcher i Ligue 1.

Andra året i Frankrike blev dock inte lika lyckad då han bara spelade hälften så många matcher som 2014/2015.

Sommaren 2016 gick flyttlasset vidare till Panathinaikos i Grekland. Sejouren i storklubben blev mot slutet stökig och Hult stämde nyligen Panathinaikos för att de inte betalat pengar som de är skyldiga svensken.

Under januarifönstrets sista dag i år lämnade Hult Panathinaikos – för stadsrivalen AEK Aten. En minst sagt känslig flytt, men 27-åringen ser ut att ha gjort en smart övergång.

Hult, som aspirerar på en plats i Janne Anderssons VM-trupp, gjorde sin första match för sin nya klubb under söndagen – och det från start som vänsterback. AEK Aten vann hemma mot Asteras Tripolis med 1-0 och Hult utsågs till matchens lirare.

AEK Aten leder grekiska ligan med en poäng före PAOK, som dock kan gå om under måndagen vid seger hemma mot AEL Larissa.