PÅ FD: Juniors lönelyft i Bajen – ”Haft för dåligt kontrakt”

Foto: Bildbyrån

Hammarbys Junior har skrivit på ett nytt kontrakt fram till 2020. Nu gör han ett större lönelyft. Jesper Jansson är ärlig om Juniors tidigare för låga lön:
– Hans tidigare kontrakt har inte varit tillräckligt bra. Det har varit för dåligt sett till vilken spelare han har blivit för oss, medger Hammarbys sportchef Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Hammarby gjorde i somras en av sina största affärer genom tiderna när Joseph Aidoo gick till belgiska storklubben Genk för 15 miljoner.
I dag gör så Bajen officiellt att man nu har skrivit ett nytt kontrakt med Serge-Junior Martinsson Ngouali. Det nya kontraktet räcker fram till sommaren 2020 – Gabon-namnet som redan förra säsongen tillhörde ett av Bajens bästa. Nu hoppas stockholmarna på en ny framtida storaffär.

Stora transfers i Hammarby genom åren har knappt existerat, bortsett från Linus Hallenius, som har transferrekordet med 17 miljoner till Genua 2011.
När Jesper Jansson i somras kom in så fick Bajen en sportchef som sålt allsvenska spelare genom åren för över 100 miljoner spelare. En av Janssons viktigaste uppgifter i Hammarby anses ju vara att börja generera affärer på samma nivå som både AIK och Djurgården.
– Det är klart att man vill skriva långa kontrakt och det har vi gjort nu med ett av våra viktigaste namn, om inte det viktigaste, konstaterar sportchefen för FotbollDirekt.se

– Han är ett namn som kommer att betyda mycket för att ta Hammarby till nästa nivå och han är själv ett namn som sedan kommer att kunna spela på högre nivå i Europa. Han ska sikta på någon av de större klubbarna där ute och det ska vi hjälpa honom med. Nej, men det är klart att han ekonomiskt kommer att ha ett stort värde för oss. Titta på kvaliteter han redan har visat med ett så kort allsvenskt record. Det är klart att han redan nu är en av allsvenskans absolut bästa spelare och han spelar i Hammarby, fortsätter Jesper Jansson.

Enligt vad FotbollDirekt.se nu erfar så har nu den 26-årige mittfältaren ett kontrakt värt omkring 100 000 kronor i månaden. Jesper Jansson medger att det tidigare kontraktet inte var tillräckligt.
– Nej, det var det inte. Alltså han kom ju till Hammarby som oprövad men sedan har det ju visat sig så rätt Stefan Billborn hade när han gick i god för hans namn och övertygad Hammarby om att ta Junior. Så det är klart att han nu har ett mycket bättre kontrakt än tidigare. Det är ju ett toppnamn det handlar om och ska ha där efter.

Hur ser han ut nu efter skadan tycker du, ni har tydligt hållit honom tillbaka sedan han gjorde comeback…
– Det har vi gjort. Väldigt försiktigt men nu ser det bra ut. Han känner inte det minsta av skadan och har gjort 2×30 minuter och 1×45 i Portugal. Nu ser vi att han förmodligen kommer att spela nittio minuter i Svenska cupen. Det ska han under alla omständigheter nu fysiskt klara av.

Igår 23:51

JUST NU: IFK Göteborgs allvarliga besked - lägger locket på

Inte nog med att de sportliga resultaten går emot IFK Göteborg. De ekonomiska är inte mycket bättre. 2017 gjorde klubben, enligt Sportbladet, ett minus på cirka tio miljoner kronor. 2018 kommer dock mer än snygga till dessa siffror då IFK G

Igår 19:38

Floppade i Blåvitt - uppges säljas till allsvensk konkurrent

Abdul Razak har inte blivit någon hit för IFK Göteborg. Nu uppges mittfältaren lämna Blåvitt för IK Sirius. IFK Göteborg värvade Abdul Razak från AFC Eskilstuna inför fjolårssäsongen. Förhoppningarna var stora på den ivorianske mit

Igår 11:20

MFF bekräftar jättekostnader - vd:n om nya siffrorna

Malmö FF köpte under förra året spelare för 57,9 miljoner. Det är en nyförvärvsbudget skåningarna aldrig haft - liksom ingen annan allsvensk klubb någonsin. Nya spelare för nära 60 miljoner kronor. Enorma pengar och det är ekonomi som