PÅ FD: Juniors lönelyft i Bajen – ”Haft för dåligt kontrakt”

Foto: Bildbyrån

Hammarbys Junior har skrivit på ett nytt kontrakt fram till 2020. Nu gör han ett större lönelyft. Jesper Jansson är ärlig om Juniors tidigare för låga lön:
– Hans tidigare kontrakt har inte varit tillräckligt bra. Det har varit för dåligt sett till vilken spelare han har blivit för oss, medger Hammarbys sportchef Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Hammarby gjorde i somras en av sina största affärer genom tiderna när Joseph Aidoo gick till belgiska storklubben Genk för 15 miljoner.
I dag gör så Bajen officiellt att man nu har skrivit ett nytt kontrakt med Serge-Junior Martinsson Ngouali. Det nya kontraktet räcker fram till sommaren 2020 – Gabon-namnet som redan förra säsongen tillhörde ett av Bajens bästa. Nu hoppas stockholmarna på en ny framtida storaffär.

Stora transfers i Hammarby genom åren har knappt existerat, bortsett från Linus Hallenius, som har transferrekordet med 17 miljoner till Genua 2011.
När Jesper Jansson i somras kom in så fick Bajen en sportchef som sålt allsvenska spelare genom åren för över 100 miljoner spelare. En av Janssons viktigaste uppgifter i Hammarby anses ju vara att börja generera affärer på samma nivå som både AIK och Djurgården.
– Det är klart att man vill skriva långa kontrakt och det har vi gjort nu med ett av våra viktigaste namn, om inte det viktigaste, konstaterar sportchefen för FotbollDirekt.se

– Han är ett namn som kommer att betyda mycket för att ta Hammarby till nästa nivå och han är själv ett namn som sedan kommer att kunna spela på högre nivå i Europa. Han ska sikta på någon av de större klubbarna där ute och det ska vi hjälpa honom med. Nej, men det är klart att han ekonomiskt kommer att ha ett stort värde för oss. Titta på kvaliteter han redan har visat med ett så kort allsvenskt record. Det är klart att han redan nu är en av allsvenskans absolut bästa spelare och han spelar i Hammarby, fortsätter Jesper Jansson.

Enligt vad FotbollDirekt.se nu erfar så har nu den 26-årige mittfältaren ett kontrakt värt omkring 100 000 kronor i månaden. Jesper Jansson medger att det tidigare kontraktet inte var tillräckligt.
– Nej, det var det inte. Alltså han kom ju till Hammarby som oprövad men sedan har det ju visat sig så rätt Stefan Billborn hade när han gick i god för hans namn och övertygad Hammarby om att ta Junior. Så det är klart att han nu har ett mycket bättre kontrakt än tidigare. Det är ju ett toppnamn det handlar om och ska ha där efter.

Hur ser han ut nu efter skadan tycker du, ni har tydligt hållit honom tillbaka sedan han gjorde comeback…
– Det har vi gjort. Väldigt försiktigt men nu ser det bra ut. Han känner inte det minsta av skadan och har gjort 2×30 minuter och 1×45 i Portugal. Nu ser vi att han förmodligen kommer att spela nittio minuter i Svenska cupen. Det ska han under alla omständigheter nu fysiskt klara av.


Idag 12:38

Bajenstjärnan har bestämt sig - beskedet alla väntat på

Det blir inget mer spel i svenska landslaget för Jiloan Hamad. För Sportbladet berättar Bajenstjärnan att allt talar för Irak. - Med stor, stor sannolikhet kommer det att bli så, säger han. Han var på vippen att komma med till VM för Sve

Idag 12:01

JUST NU: Blåvittstjärnan kan vara förlorad - uppgifter i dag

Vajebah Sakor kan vara på väg att lämna IFK Göteborg. Enligt grekiska Sportime har Ofi, hemmahörande i Greklands högstaliga, lagt ett bud på mittfältaren. Han har varit i IFK Göteborg sedan sommaren 2017, men nu kan Vajebah Sakor vara fö

Idag 10:02

PÅ FD: ''Blir min största glädje att se honom i AIK igen''

Jesper Nyholm är på väg tillbaka - i torsdags bekräftade den svårt skadade AIK-försvararen att hans karriär kan vara på väg att räddas. En lyckans dag för Nyholm - men också för Örebros Michael Omoh som var i duell med Nyholm när han

Idag 08:21

Bakom allsvenska rubrikerna - bäst? och vilken svider mest?

SILLYSPECIAL PÅ FOTBOLLDIREKT. Halva januari har gått och det börjar bli allt mer intressant vad gäller de allsvenska klubbarnas silly. Med våra läsares hjälp vill vi veta vilken spelare som är det bästa nyförvärvet, vem som är den tyngs

Igår 22:50

Kalmar FF gör som de alltid gör - värvar brasilianskt

Kalmar FF fortsätter på den inslagna vägen - klubben gör ytterligare en brassevärvning. Mittfältaren Rafael Gimenes da Silva har skrivit på ett fyraårskontrakt med föreningen. – Sverige är en bra marknad och jag blev jätteglad när Kalm

Igår 21:05

I sista sekund - "Här tycker jag Göteborg agerat nonchalant"

Göteborg skulle agera mellanhand i samband med projektet ”Planer för framtiden”, där fotbollsplaner i förorten skulle anläggas. Det slutade istället med att Blåvitt hamnade i pressad situation. –  I det här fallet tycker jag att IFK

Igår 20:24

Rösler efter Malmös missräkning - "Det måste vi jobba på"

Malmö genomförde i dag sin första träningsmatch för den nya säsongen genom att kryssa mot IFK Malmö. Det är inget som imponerar på MFF-tränaren Uwe Rösler. – Resultatet och sättet vi släpper in målen på var inte tillfredsställande

Igår 19:31

KLART: Stjärnan lämnar Djurgården - Championship nästa

Kerim Mrabti kommer inte att spela i Djurgårdens färger nästa säsongen.  Engelska Birmingham City blir istället nästa destination för stjärnan. Detta bekräftar klubben själva på de officiella kanalerna. I går kom det uppgifter från