PÅ FD: Juniors lönelyft i Bajen - ''Haft för dåligt kontrakt'' -FotbollDirekt

PÅ FD: Juniors lönelyft i Bajen – ”Haft för dåligt kontrakt”

Foto: Bildbyrån

Hammarbys Junior har skrivit på ett nytt kontrakt fram till 2020. Nu gör han ett större lönelyft. Jesper Jansson är ärlig om Juniors tidigare för låga lön:
– Hans tidigare kontrakt har inte varit tillräckligt bra. Det har varit för dåligt sett till vilken spelare han har blivit för oss, medger Hammarbys sportchef Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Hammarby gjorde i somras en av sina största affärer genom tiderna när Joseph Aidoo gick till belgiska storklubben Genk för 15 miljoner.
I dag gör så Bajen officiellt att man nu har skrivit ett nytt kontrakt med Serge-Junior Martinsson Ngouali. Det nya kontraktet räcker fram till sommaren 2020 – Gabon-namnet som redan förra säsongen tillhörde ett av Bajens bästa. Nu hoppas stockholmarna på en ny framtida storaffär.

Stora transfers i Hammarby genom åren har knappt existerat, bortsett från Linus Hallenius, som har transferrekordet med 17 miljoner till Genua 2011.
När Jesper Jansson i somras kom in så fick Bajen en sportchef som sålt allsvenska spelare genom åren för över 100 miljoner spelare. En av Janssons viktigaste uppgifter i Hammarby anses ju vara att börja generera affärer på samma nivå som både AIK och Djurgården.
– Det är klart att man vill skriva långa kontrakt och det har vi gjort nu med ett av våra viktigaste namn, om inte det viktigaste, konstaterar sportchefen för FotbollDirekt.se

– Han är ett namn som kommer att betyda mycket för att ta Hammarby till nästa nivå och han är själv ett namn som sedan kommer att kunna spela på högre nivå i Europa. Han ska sikta på någon av de större klubbarna där ute och det ska vi hjälpa honom med. Nej, men det är klart att han ekonomiskt kommer att ha ett stort värde för oss. Titta på kvaliteter han redan har visat med ett så kort allsvenskt record. Det är klart att han redan nu är en av allsvenskans absolut bästa spelare och han spelar i Hammarby, fortsätter Jesper Jansson.

Enligt vad FotbollDirekt.se nu erfar så har nu den 26-årige mittfältaren ett kontrakt värt omkring 100 000 kronor i månaden. Jesper Jansson medger att det tidigare kontraktet inte var tillräckligt.
– Nej, det var det inte. Alltså han kom ju till Hammarby som oprövad men sedan har det ju visat sig så rätt Stefan Billborn hade när han gick i god för hans namn och övertygad Hammarby om att ta Junior. Så det är klart att han nu har ett mycket bättre kontrakt än tidigare. Det är ju ett toppnamn det handlar om och ska ha där efter.

Hur ser han ut nu efter skadan tycker du, ni har tydligt hållit honom tillbaka sedan han gjorde comeback…
– Det har vi gjort. Väldigt försiktigt men nu ser det bra ut. Han känner inte det minsta av skadan och har gjort 2×30 minuter och 1×45 i Portugal. Nu ser vi att han förmodligen kommer att spela nittio minuter i Svenska cupen. Det ska han under alla omständigheter nu fysiskt klara av.

Idag 12:18

FD:s avslöjande bekräftat - Giffarna värvar Oliver Berg

Natten mot söndagen kunde FD avslöja att GIF Sundsvall hunnit göra klart med Dalkurds Oliver Berg - precis innan transferfönstrets stängning. Nu bekräftar Giffarna affären på sin hemsida. – Vi är väldigt glada att det löste sig med Oli

Idag 12:06

BLOGG: "Ungern som Georgien - var har MFF hamnat?"

FOTBOLLDIREKT PÅ PLATS I UNGERN BUDAPEST. FD:s utsände Casper Nordqvist har snart befunnit sig i den ungerska huvudstaden i ett dygn, detta för att bevaka Malmös Champions League-kval borta mot Vidi i kväll. Nedan bloggar Nordqvist om sina i

Idag 11:22

JUST NU - PÅ FD: Oroväckande bilder för MFF - ingen toppklass

FOTBOLLDIREKT PÅ PLATS I UNGERN FELCSÚT. Malmö FF landade i går på Budapest flygplats och genomförde sedan sin dagen före match-träning på idylliska Pancho Arena knappa timmen från den ungerska huvudstaden. FD var på plats och bildern

Idag 11:16

JUST NU: Vad betyder det här, Malmö? - ser inte sömnlösa ut

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS MFF är trängda inför kvällens Champions League-retur borta mot Vidi i Ungern. På den ungerska landsbygden ska det avgöras - på en arena som knappast liknar någonting annat. FD är på plats och bev

Idag 10:31

FD-ELVAN: De bästa spelarna i omgång 17

FD:s redaktion utser omgångens elva. Vilken formation den utgår från ändras beroende på vilka spelare som är de bästa spelarna. AIK:s Oscar Linnér tar sin första plats i år efter insatsen mot Elfsborg - Linnér som fick hård kritik nylige

Idag 10:16

Alvbåge byter klubb - förre Blåvitt-målvakten lånas ut

John Alvbåge byter klubb på Cypern - den förre Blåvitt-målvakten lånas ut från Omonia Nicosia till Nea Salamis Famagusta FC. John Alvbåge lämnade IFK Göteborg i vintras - den 36-årige målvakten skrev på för Omonia Nicosia på Cyper

Idag 08:00

FD-TV: MFF-varningen till Vidi - "Farligt för dem"

FOTBOLLDIREKT PÅ PLATS I UNGERN FELCSÚT. I kväll smäller det. Malmö FF måste göra mål mot Vidi för att nå Champions League-playoff. Trots 1-1 hemma på Stadion förra veckan tycker inte MFF-tränaren Uwe Rösler att ungrarna har en förd

Igår 22:31

PÅ FD: "Bevis av Norrköping - gjorde Bajen dåliga"

Norrköping och Hammarby spelade 0-0 i måndagens allsvenska toppmöte. Gästerna hade inte ett enda skott på mål, något FD:s krönikör Magnus Österberg reagerar på.  - Ett bevis på att Norrköping gjorde Bajen dåliga, konstaterar Österbe

Igår 21:35

Lämnar Elfsborg - flyttar hem

Jörgen Horn har fått ont om speltid i Elfsborg den här säsongen. Nu meddelar Boråsklubben på sin hemsida att man sålt Horn till Sarpsborg 08 i spelarens hemland Norge. Horn lämnar med en hyllning: – Jag älskar även denna staden och det u