• Publicerat 12 februari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: AllOverPress

Djurgårdens största namn hittills i vinter är norska Fredrik Ulvestad. Ett namn med Premier League-meriter har kommit. 
– Det var viktigt för honom att träffa rätt. Det fanns intresse runt om i Europa, säger Bosse Andersson till Svenska Fans

Kim Källström har försvunnit.
Djurgården agerade och gjorde det på ett sätt som ingen innan det blev känt – var på spåren.
Djurgården gjorde en blixtaffär med Premier League-klubben Burnley och fick loss den meriterade mittfältaren.

Här berättar Bosse Andersson för SF om spelet bakom hur affären kom upp för Dif.

– Fredrik är ju en välkänd fotbollsspelare efter sina prestationer i Ålesund. Sedan gick han till Burnley. Han har ju varit i England i två och halvt år och vi gör ju en inventering kring spelare som kan vara intressant. Då ringer man runt lite och frågar och då kom det här namnet upp under nyår, säger Bosse Andersson till Forum 1891.

– Vi ska ju titta på hur vi ska hitta en ersättare för Kim (Källström). Flera namn fanns och vi undersökte vidare. Vi märkte när vi hade en kontakt att han (Fredrik Ulvestad) tyckte Sverige skulle vara intressant. Sedan när det utländska fönstret hade öppet till 31 januari så hade vi en dialog och träffades. Han tänkte att det kunde vara bättre sportsligt att gå till Sverige. Det var viktigt för honom att träffa rätt. Det fanns intresse runt om i Europa. Vi hade tillåtelse att träffa honom och visste om villkoren. Vi hade god kunskap om honom. Sedan fick Burnley några skador… Vi hade planerat att han skulle komma tidigare, men då blev han uttagen mot Newcastle på onsdagen, det var då vi skulle ses. Istället skulle vi få träffa honom kort på torsdagen. Han flög in klockan 13 och flög tillbaka vid 18-tiden. Sedan var det en dialog mellan honom och Burnley och självklart vi också.

HÄR – HELA ARTIKELN MED BOSSE ANDERSSON PÅ SVENSKA FANS!