Foto: Bildbyrån

Serge-Junior Martinsson Ngouali blev en succévärvning för Hammarby i fjol vår. Nu förlänger mittfältaren kontraktet med Bajen.
– Han är en av allsvenskans bästa på sin position, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Serge-Junior Martinsson Ngouali kom till Hammarby från Brommapojkarna inför fjolårssäsongen, då en av de mindre namnkunniga värvningarna i klubben.

Men han tog snabbt en plats på defensivt mittfält och lovordades som det kanske allra bästa nyförvärvet inför säsongen.

I bortamötet med Örebro på sensommaren så skadade han sig dock och blev borta under större delen av hösten.

Nu är Junior på väg tillbaka, och gjort spelminuter för Bajen på försäsongen. Och nu förlänger grönvitt kontraktet med 26-åringen. Det nya kontraktet gäller till och med säsongen 2020.

– De kom till mig och ville förlänga. Och det har känts bra, så jag ville också förlänga helt enkelt, säger han till Hammarbys webbtv-kanal.

– Nu inför den här säsongen, är det sagt att vi ska spela mer offensiv fotboll och vi ska försöka ta tillbaks klubben till toppen. Det känns bra att vara en del av det projektet.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är nöjd med att ha förlängt med Junior:

– Vi är väldigt glada över att kunna förlänga med Junior, som var kanske vår viktigaste spelare i fjol innan skadan. Han har en oerhört stor potential i kroppen och är en av allsvenskans bästa på sin position, säger Jansson till Hammarbys hemsida.