FotbollDirekt var först med att avslöja Djurgårdens intresse för Gif Sundsvalls Marcus Danielsson. Nu är mittbacken klar – och presenterad i eftermiddag.
– Det känns fantastiskt kul att allt är klart. Det har varit en lång process där det funnits ett intresse under en tid. Men nu hade vi möjlighet att agera och jag är väldigt glad att få dra på mig Djurgårdströjan. Det var förstavalet för mig, säger han till dif.se.

Djurgården fortsätter att göra affärer i vinter med mindre etablerade namn.
Från sådana som Kozica, Andersson, Finndell och Ring till nyligen Fredrik Ulvestad – och i dag alltså Marcus Danielsson.
Namn som allihopa på förhand varit svåra att förutspå som kommande Dif-namn.
Marcus Danielsson har emellertid ryktats till Dif allt sedan i början av januari då FD för första gången kopplade honom till Dif. Men in i det längsta har även Elfsborg funnits med om honom – samt att David Fällman jämte varit en huvudkandidat.

Bosse Andersson kommenterar hur valet nu föll på Danielsson sedan Marcus Hansson gått på lån:
– Vi har haft en bra dialog under vintern och för Djurgården är det en bra långsiktigt lösning. Vi har några kontrakt som går ut 2018 och sett till det korta perspektivet kommer det att bli tuff konkurrens. Men det är samtidigt en skicklig fotbollsspelare som kommer till oss. Han är stor och stark, men även spelskicklig, och kan användas på olika positioner, dels som mittback men också som högerback. En reslig kille som är ambitiös och målmedveten och som ser fram emot att komma till Djurgården.

Marcus Danielsson kommer att kunna vara spelklar till Degerfors i Svenska cupen till redan kommande måndag.