Foto: Bildbyrån

Jiloan Hamad har varit lagkapten i Malmö FF och spelat många heta derbyn mot Helsingborg. Nu har mittfältaren varit ett år i Hammarby och att spela i Stockholm är något annorlunda, hävdar 27-åringen.
– Skånederbyna var hajpade, men det går inte att jämföra med derbyna i Stockholm. Det är faktiskt underbart att vara här och vara en del av det, säger Hamad i podcasten Tutto Balutto

I Malmö FF gjorde Jiloan Hamad sex säsonger och vann två SM-guld. Den sista pokalen 2013 lyfte han som lagkapten. Under åren i MFF spelade mittfältaren många heta derbyn mot Helsingborg, men efter ett år i Hammarby anser han att Stockholmsderbyna är något annat.

– Skånederbyna mot Helsingborg var hajpade, men det går inte att jämföra med derbyna i Stockholm och det finns tre stora klubbar här. Det är fantastiskt, det håller hög, hög internationell klass. Speciellt hela läktarkulturen och intresset, alltså det är magiskt. Det är faktiskt underbart att vara här och vara en del av det, berättar Hamad i podcasten Tutto Balutto.

LÄS: VIFTAR BORT HAMMARBYS KOLLAPS 

Den nu 27-åriga mittfältsstjärnan lämnade MFF för spel i Hoffenheim efter guldet 2013, men väl i Tyskland blev det inte så mycket speltid och förra vintern vände Hamad hem till allsvenskan då han skrev på ett tvåårskontrakt med Bajen. Avtalet löper alltså ut efter den här säsongen och ”Jille” gör ingen hemlighet i att han suktar efter utlandet igen.

– När jag kom tillbaka till Sverige hade jag två villkor. Ganska kort kontraktstid och så klart en klausul i kontraktet så att båda kan tjäna på det och att jag kan dra ut igen. Jag fokuserar på det här året. Jag vill göra en riktigt stark vår och komma med till VM, det är nummer ett.