Foto: Bildbyrån

Hammarby föll tungt med hela 4-1 mot Frej under gårdagen, ett uselt genrep inför Svenska cupen nästa helg. Men är nya tränaren Stefan Billborn stressad? Inte alls.
– Resultatet skiter jag fullständigt i, även om det så klart är värdelöst att förlora med 4-1, säger han till HTV

Medan antagonisten Djurgården fick ett perfekt genrep inför Svenska cupen med 3-1-seger mot norska Bodö/Glimt på Tele2 Arena under gårdagen var det andra bullar norr om Stockholm. Hammarby förnedrades med 4-1 mot IK Frej på Vikingavallen i Täby, ett lag som i fjol fick kvala sig kvar mot Akropolis i superettan.

Efter 1-0-ledning för Frej i paus klappade Bajen ihop i andra halvlek, men även om 4-1 är stora siffror är inte Hammarbys nya tränare Stefan Billborn oroad.

– Resultatet skiter jag fullständigt i, även om det så klart är värdelöst att förlora med 4-1. Jag är övertygad om att det kommer bli bättre mot Vasalund (Svenska cupen-premiären nästa helg) när det börjar gälla, säger Billborn till HTV och fortsätter:

– Det är klart att vi hade velat vinna matchen, men hellre att man får ut mer av spelet än att vi vunnit med ett par bollar. Vi får dock inte tappa bollen i dumma lägen och vi måste döda bollen. Den här typen av försvarsspel har vi inte tränat på, men jag tror inte att många allsvenska lag kommer spela på det här sättet. Sedan tycker jag att vi bör hantera det här bättre i alla fall.

LÄS: KRITIKEN MOT HAMMARBY EFTER FIASKOT 

Billborn syftar på Frejs två stora anfallare och de många långbollar som superettanlaget slog mot sina två fyrtorn. I den andra halvleken fick den 16-åriga ivorianen Kossounou Odilon spela i Hammarbys mittförsvar och att han inte lyckades perfekt mot Frejs stora anfallare är inte konstigt, anser Bajens tränare.

– Vi har inte tränat försvarsspel mot långa bollar mot två jättar mot våra innerbackar. Vi spelar Odilon som är 16 år mot två rossar, konstaterar Billborn och berättar vidare om matchen.

– Resultatet är inte så smickrande och vi släpper till för mycket. Det är lite för enkelt, men fortfarande var det mycket som var bra och det vi tränat på satt. Däremot hade vi inte spetsen. På lägret i Portugal hade vi för korta anfall och nu hade vi extremt långa anfall, men det blev ingen slutprodukt…