• Publicerat 10 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby kunde inte fått ett sämre genrep inför Svenska cupen nästa helg. Med en stark elva föll laget med hela 4-1 mot IK Frej. 

Efter möte med HJK Helsingfors i Finland och tre matcher på träningslägret i Portugal stundade nu Hammarbys sista test inför Svenska cupen-premiären mot Vasalund nästa helg.

IK Frej stod för motståndet på Vikingavallen denna lördagseftermiddag, samma Frej som föll med 1-0 mot AIK för några veckor sedan.

Hammarbys huvudtränare Stefan Billborn mönstrade en stark och offensiv elva:

Benny Lekström – Mats Solheim, Simon Sandberg, Björn Paulsen, Neto Borges – Rebin Asaad, Junior, Dusan Jajic – Jiloan Hamad, Sander Svendsen, Muamer Tankovic

Avbytare: Davor Blazevic, Imad Khalili, Abdul-Halik Hudu, Kennedy Bakircioglu, Kossounou Odilon, Pa Dibba, Marcus Degerlund, Gershon Koffie samt Leo Bengtsson

Många Hammarbyfans som väntat på plats i Täby och de fick se sitt lag skapa en vass chans redan efter fem minuters spel. Jiloan Hamad lirkade fram bollen till Sander Svendsen som spelade in till Muamer Tankovic som fick ett fint skottläge, men avslutet en bit över. Läckert anfall av Bajens kreativa anfallstrio.

I den åttonde minuten kom Mats Solheim högst på en hörna, men nicken rakt på Frejs målvakt som inte hade några bekymmer att greppa bollen.

Mycket nära ledningsmål för Frej i den 16:e minuten, men Nsima Peter fri med Benny Lekström sköt över.

I Frej finns för övrigt Marcus Hansson med från start, som efter två år i Djurgården nu lånats ut till superettanklubben. Andra tidigare djurgårdare med i Frejs elva är Jakob Glasberg och Joseph Ceesay (utlånad). Speciellt möte för Dusan Jajic som startar för Hammarby. I somras lånades mittfältaren ut till Frej resten av säsongen.

Fin aktion av brasseförvärvet Neto Borges på vänsterkanten och den offensiva ytterbacken fick in ett inlägg till Junior som letat sig in i straffområdet, men nicken tam och ingen fara för Frej.

Nära 1-0 Frej i den 36:e minuten. Jakob Glasbergs frispark från långt håll perfekt och Gerbino Polo, som sköt upp Brommapojkarna till allsvenskan i höstas, kom högst med pannan, men nicken räddades av Benny Lekström.

I den 38:e minuten kom dock ledningsmålet för Frej. Djurgårdstalangen Joseph Ceesay, som likt i fjol är utlånad till Frej, sprintade sig enkelt förbi Mats Solheim på sin vänsterkant och spelade snett inåt bakåt till Nsima Peter som behärskat dundrade in 1-0 för superettanlaget. Mycket snyggt förarbete av Ceesay och där hängde inte alls Solheim med.

Nära snabb replikering av Hammarby när mittfältaren Rebin Asaad fick på en jätteträff på halvvolley efter hörna, men högerkanonen som fick en ruggig bollbana tog i överkanten av ribban. Detta i den 45:e minuten.

Bajen med två byten i paus. Ut med Sandberg och och Svendsen, in med Kossounou Odilon och Dibba.

Detta hjälpte dock föga, för i den 54:e minuten kom 2-0 för Frej när Nsima Peter vann duellen mot Björn Paulsen och Gerbino Polo kunde skjuta direkt. Bollen i mål och Bajen nu i rejäl uppförsbacke.

Nya byten i Hammarby efter målet. Ut med Asaad och Neto Borges, in med Bengtsson och Kennedy.

Bajen med mycket bollinnehav, men långsamt spel och Frej låga i positionerna.

I 70:e minuten kom dock reduceringen. Nyss inbytte Dibba spelade in till Tankovic som satte bollen i nät. Tankovic glödhet. Två mål i senaste matchen i Portugal och nu ny fullträff.

Glädjen varade dock inte länge för Bajen. Ett tåpajsavslut av Stavratanasopoulos letade sin in i mål bakom Lekström och 3-1 Frej. Detta i den 73:e minuten.

Mycket nära reducering genom en halvvolley från Tankovic i den 86:e minuten, men en strålande räddning av Frejs målvakt.

I 93:e minuten gjorde Frejs Mattias Bouvin 4-1, även han tidigare i Djurgården. Den tekniska yttern vann en duell mot ivorianen Kossounou Odilon och sköt ett vackert skott som satt i bortre.

Matchen slutade 4-1 till Frej, i fjol bottenlag i superettan som fick kvala sig kvar. Nu förnedrades alltså Hammarby som därmed fick sämsta möjliga genrep inför Svenska cupen nästa helg.