• Publicerat 10 februari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Marcus Hansson lånades i dagarna ut från Djurgården till Frej och i träningsmatchen mot Hammarby under lördagen debuterade mittfältaren för superettanklubben.
– Jag spelade för lite i Djurgården förra året, säger Hansson till Cmore. 

Inför 2016 års allsvenska anslöt Marcus Hansson till Djurgården efter ett år i Tromsö. Dessförinnan hade mittfältaren flera år bakom sig i Gefle och det var onekligen en Pelle Olsson-värvning.

Under Olssons ledning i Djurgården användes Hansson som mittback, men när tränaren sparkades och ersattes av Mark Dempsey fick 27-åringen inte lika mycket speltid. I fjol under Özcan Melkemichel blev speltiden väldigt knapp (sex inhopp), detta som mittfältare och för att få fler matcher i kroppen blev det i dagarna klart att Hansson lånas ut till Frej i superettan kommande säsong.

– Roligt att spela fotboll här, det är därför man håller på. Jag spelade för lite i Djurgården förra året. Nu vill jag göra bra prestationer här i Frej, säger Hansson till Cmore.

Under lördagen debuterade 27-åringen för sitt nya lag när Frej tog emot Hammarby på Vikingavallen och efter den första halvleken ledde Frej med 1-0 efter ett sent inprickat mål av Nsima Peter, framspelad av Joseph Ceesay, även han utlånad från Djurgården.

– Vi får slita. Hammarby har tekniska spelare, men vi kan få otroligt mycket chanser när vi kontrar och utnyttjar vi det kan vi göra fler mål, säger Hansson som i Frej ser sig som mittfältare.

– Ja det är klart, det är min naturliga position. Jag var mittback i Djurgården och kan vara det här vid behov också. Jag är öppen för bägge lösningarna, konstaterar Hansson.

Uppdaterat: Matchen mellan Frej och Hammarby slutade hela 4-1 till Frej. Läs referatet HÄR!