• Publicerat 10 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kerim Mrabti knuffade Bodö/Glimts försvarare som flög in i målvakten, varpå Mrabti kapades. Resultatet: straff för Djurgården.
– De kapade Haris (Radetinac) så jag ville bara ge tillbaka, men jag fattade inte att jag fick straffen, säger Mrabti till DIFTV. 

Medan antagonisten Hammarby genrepade inför Svenska cupen på sämsta möjliga sätt genom att förnedras av IK Frej med hela 4-1 visade Djurgården desto finare form när de tvålade till norska Bodö/Glimt med 3-1 på Tele2 Arena.

Kevin Walker öppnade målskyttet i den andra halvleken med en väl slagen straffspark, men frågan är om Djurgården skulle ha tilldelats en straff. Kerim Mrabti knuffade nämligen en av norrmännens försvarsspelare som flög in målvakten varpå Mrabti kapades av keepern. Domaren pekade på straffpunkten och vilda protester hos gästerna.

– Jag kan nog säga att det var som en revansch för de kapade Haris (Radetinac) precis innan så jag ville bara ge tillbaka. Jag fattade inte att jag fick straffen, jag trodde att de fick frispark. Jag såg situationen i efterhand och det är domaren som dömer, men ibland får man med sig grejer, säger Mrabti till DIFTV.

LÄS: HÄFTIGA FLYTTEN FÖR DIF-FAVORITEN 

Med fem minuter kvar att spela kvitterade Bodö/Glimt, ett mål som kom lite från ingenstans. Djurgården fick dock sista ordet. Inhopparen Aliou Badji slog till med ett drömmål på volley och på stopptid gjorde norrmännen självmål efter fint förarbete av Othman El Kabir, som även han byttes in i matchen.

– Badji gör ett fantastiskt mål. Fin passning av Haris och kliniskt avslut. Sedan gör Othman en fin dribbling på kanten och får en hockeyassist, summerar Mrabti efter 3-1-segern.

Nästa måndag går Djurgården in i Svenska cupens gruppspel. 2013 föll laget i finalen på straffar mot IFK Göteborg. Sedan dess har Blåränderna inte lyckats ta sig förbi gruppen, något Mrabti tror kan bli ändring på i år.

– Nu är det inte lika högt prioriterat eftersom vi redan är i Europa. Det har ju varit vårt mål med cupen tidigare, så kanske släpper det lite på axlarna nu så att vi tar oss vidare.