• Publicerat 10 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Philip Hellquist spåddes länge bli ett stort namn för Djurgården, men riktigt så blev det inte. Nu kan dock FotbollDirekt avslöja anfallarens nya klubb. 26-åringen har kritat på ett korttidskontrakt med den grekiska ligatian Giannina.

Redan 2008 debuterade Philip Hellquist i allsvenskan för Djurgården, då som 17-åring. Anfallaren, som även kan spela ytter, spåddes bli Blårändernas nästa stora namn då han ansågs som en jättetalang.

Hellquist fick dock inte något stort genombrott i Djurgården och efter totalt 98 allsvenska matcher i Dif-tröjan lämnade han moderklubben för spel i österrikiska Wiener Neustadt efter 2014 års säsong.

Därefter bytte Hellquist klubb i österrikiska Bundesliga till Wolfsberger och det blev sammanlagt 2,5 år i Österrike innan anfallaren återvände till Sverige i somras då han skrev på ett korttidskontrakt med Kalmar.

Någon fortsättning i KFF blir det dock inte. I stället kan FotbollDirekt avslöja att Hellquist skrivit på ett korttidskontrakt med grekiska ligatian Giannina som bara är två poäng bakom storklubben Panathinaikos. Just Hellquists nya klubb och Panathinaikos möts under lördagskvällen i ligaspelet med avsparkstid 18.30.

Affären blir officiell inom kort.

Casper Nordqvist – Lennart Sandahl