Det spanska spåret fortsätter för Gif Sundsvall. Klubben har gjort klart med en ny ytterback vid namn Samuel de los Reyes Dominguez, 25. Han blir därmed den fjärde spanjoren i truppen.
– Det känns riktigt bra att vi landat honom, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens hemsida. 

I början på januari presenterade Giffarna sin tredje spanska spelare i mittfältaren Juanjo Ciércles, 29.

I en intervju med FD berättade då sportchef Urban Hagblom om det spanska spåret, där Carlos Gracia, 24, och David Batanero, 29, var först in i laget redan förra säsongen.

– Det är en speciellt hård konkurrenssituation i Spanien. Utifrån våra förutsättningar, med en inte så stark ekonomi, måste vi hitta guldkorn billigt. Rent lönemässigt ligger Segunda B som allsvenskan ungefär så därför är det inte några problem på det sättet, berättade han för FD.

Nu kommer nästa ”guldkorn” från den spanska fotbollen. På fredagen presenterades vänsterbacken Samuel de los Reyes Dominguez. Spelaren kommer närmast från Cordoba i den spanska andraligan, där han gjort 98 matcher, men har en bakgrund som juniorspelare i La Liga-laget Sevilla samt CE Sabadell.

– Det känns riktigt bra att vi landat honom. Det är en väldigt bra fotbollsspelare som vi får in och han har gett ett fantastiskt bra intryck, säger sportchef Urban Hagblom till klubbens hemsida.

 

Läs mer: Urban Hagblom berättar om Giffarnas kontaktnät i Spanien