Foto: Bildbyrån

Kalle Holmberg har imponerat för IFK Norrköping i Atlantic Cup nere i Portugal. FD:s utsände har imponerats och förvånats över att den allsvenske skyttekungen inte sålts i januari. Nu kan FotbollDirekt avslöja att östgötarna nobbat flera bud.

Kalle Holmberg kom till IFK Norrköping i juli för två år sedan och är i dag regerande allsvensk skytteligavinnare. Med det är han en av många lågprofil-värvningar som slutat som toppaffärer för Peking som i så många år fått leva med hård kritik för så många namn som har brutit och hoppat på utländska klubbar – utan större nya.

Och som exempelvis Kalle Holmberg drog ju i början inga större rubriker – ett namn med ett utgående kontrakt – och som mer och mer hade hamnat i skymundan i ÖSK som valde att satsa på Kamara.
Holmberg hade hamnat allt mer på bänken, alternativt på en kant. En överraskande nit i ÖSK med tanke på att han året innan kom upp i sex mål på sju matcher.

LÄS: RANKAR NORRKÖPING BÄSTA NAMN I PORTUGAL

Till det ska läggas hur den 24-årige anfallaren anslöt till ett Norrköping i ett glappläge när många tunga namn hade försvunnit – som Arnór Traustason, som Emir Kujovic.
Ingen lätt början i en ny klubb.
Men alldeles oavsett så fick han chansen att börja om – som enbart anfallare och ingenting annat.

I dag är han färsk allsvensk skyttekung och tillhör alltså ett av de IFK-namn som imponerat som allra mest under Norrköpings camp nere i Algarve.
Vår utsände, forne Tottenhamscouten Magnus Österberg, har skrivit bland annat så här om Holmberg:
”Kalle Holmberg visar att han är på gång”.
”Bäst på dagens träningspass, Kalle Holmberg mycket bra i tvåmålsspelet”.

”Man ser vilken bra spelare det är. Han borde ha varit aktuell att gå utomlands redan i det här fönstret. Skönt för Norrköping att ha fått behålla honom”.

Nu kan FotbollDirekt.se avslöja att han i dag utan vidare i det här januarifönstret hade kunnat vara borta.
Fotbollskanalen har tidigare berättat om intresse från tyska Bielefeld.

I dag kan FotbollDirekt genom nya uppgifter redogöra för hur intresset varit väsentligt större än så. Enligt FD:s källor så har det dels handlat om flera olika klubbar och flera olika bud. Pengarna har varit så stora som en miljon euro, inte långt i från 10 000 000, för ett namn östgötarna fick loss i stort sett gratis.

Nu har han blivit kvar i det att IFK Norrköpings ledning sagt nej till allt och nu hoppas Holmberg på sommarfönstret om han nu klarar av att hantera en press som han aldrig haft på sig tidigare – den som allsvensk skyttekung.
Vidare har FotbollDirekt uppgifter om att flera klubbar på nära håll följer Norrköpingsstjärnan – och kommer att göra det direkt under den allsvenska våren.

Karl Holmberg har kontrakt med Norrköping fram till 2019.