Foto: Bildbyrån

ALGARVE. IFK Norrköping besegrade Shamrock Rovers på straffar i Portugal, men gräsplanen var allt annat än bra, något stjärnförvärvet Simon Thern också konstaterar efteråt.
– Det är dåligt underlag, det håller egentligen inte allsvensk klass, säger mittfältaren till FotbollDirekt.se. 

För såväl Hammarby som IFK Norrköping tog lägret i Portugal slut under onsdagen. Medan Bajen vann med 2-1 mot schweiziska division 3-laget Stade Nyonnais fick IFK Norrköping ännu en gång i Algarve köra straffar efter lika resultat.

Kalle Holmberg gav Peking tidigt ledningen men från egentligen ingenstans kvitterade Shamrock Rovers och matchen slutade 1-1 där Östgötaklubben sedan var överlägsna i straffsparkarna. Att Norrköping inte vann under ordinarie tid var dåligt enligt stjärnförvärvet Simon Thern.

– Vi är väldigt dominanta och när de får en man utvisad samtidigt som vi gör ett tidigt mål har vi bra kontroll. Det är lite slarvigt att vi sedan släpper in ett mål, de hade väl ett anfall, i alla fall så länge jag var på planen. Att vi får gå härifrån med 1-1 är inte bra, vi ska vinna den här matchen, säger Thern till FotbollDirekt.se.

Efter att ha varit utlånad till AIK i fjol har nu den tidigare MFF-stjärnan hamnat i Norrköping och 25-åriga mittfältaren anser att formen är på uppåtgående.

– Jag tycker att det känns bra, det var ett tag sedan man spelade så tre matcher här på lägret är perfekt. Jämför man första matchen med den sista så är mitt flås mycket bättre. Det blir skoj att Svenska cupen drar igång snart, konstaterar Thern som är desto mindre nöjd med gräset.

– Det är dåligt underlag på planerna, det är egentligen inte allsvensk klass. Det är stor skillnad jämfört med konstgräs. Här blir det snarare slump än ren skicklighet, men jag tycker ändå att vi ser lovande ut.