En enkel resa i den sista matchen för IFK Norrköping. Spelmässigt. Sharmrock Rovers hann egentligen inte alls med. Likväl 1-1. HÄR analyserar FD:s utsände Magnus Österberg mötet mellan IFK Norrköping-Shamrock Rovers.

– Det var verkligen två lag som ville mycket. Det var dock bara IFK som kunde leva upp till tempot spelmässigt om vi pratar kvalitet, säger Magnus Österberg om sista matchen i Atlantic Cup.

– Irländarna slet men hann inte med. IFK bjöd på både kombinationer och varvade det med fint spel i djupled där Simon Thern var den stora regissören med flera långa, fina öppnande passningar.

Det röda kortet hjälpte dem inte kan man tro? 

– Nej sannerligen inte. Stundtals var bollinnehavet extremt. Väldigt väldigt enkelriktat mot irländarnas mål. Ska man vara lite kritisk här var det ganska få rena målchanser från Pekings sida trots extremt övertag i bollinnehav och spel på offensiv planhalva.

LÄS: FADÄS NORRKÖPING, TROTS ALLT!

Men hur kunde det då stå 1-1 efter 65 minuters spel ?

– Fotboll är fotboll. Från ingenstans, verkligen ingenstans, klippte deras hårt arbetande och aningen yviga forward dit 1-1. Ett snyggt mål men så otroligt ologiskt. Ett oavgjort resultat är egentligen helt overkligt men man måste ge Shamrock Rovers att de verkligen gav allt de hade.

Forcering från Norrköping efter det?
– Ja, trots en del byten som ju alltid stör rytmen tog man tag i det igen och hade bra press mot irländarna. Några blockade lägen, några avslut tätt utanför och många ”nästan lägen”. Men dålig utdelning gjorde matchen tät in i det sista, helt otroligt. Att det i alla fall blev seger på straffar skippar rättvisa, en tredjeplats i turneringen är ett bra facit.

Vad säger vi då om IFK Norrköpings läger totalt sett? 

– Jag har varit positiv från första matchen och det här resultatet får mig inte att ändra mig. Laget ser, väldigt ”redo” ut trots att mycket återstår av försäsongen och det borgar för att laget kommer att bli riktigt bra. Motståndet här har skiftat i kvalitet men i det stora hela har deras eget spel sett mycket bra ut. Det som imponerat är framförallt farten, i både passningsspel och löpningar, allt kommer ifrån ett bra spel utan boll och förmågan att sätta motståndarna under hård press.

– Det är klart att det finns mycket att förbättra men grunden är väldigt bra, det måste jag säga. Att finputsa offensiven är en delikat uppgift med tanke på de spelare som finns i truppen.

– Simon Thern har sett extremt bra ut med tanke på årstiden och även DMK (David Moberg-Karlsson) känns sylvass. Kalle Holmberg, Jordan Larsson och så Alexander Jakobsen…Som sagt, det offensiva kommer att bli bra. Defensivt har man två bra målvakter i David Mitov Nilsson och Isak Pettersson. Ante Johansson ser inte alls ut att åldras över huvud taget och i övrigt finns massor av bra alternativ. Det Peking har visat här talar för att Jens Gustafsson verkligen kommer att ”vända trenden” placeringsmässigt. Jag tror Peking blir ett lag som kommer att slåss om de allra översta placeringarna.