Den här gången fick han hoppa in i 86:e minuten när Bristol föll med 0-1 – ett Bristol som har chansen att gå upp till Premier League.

Frågan är vad som händer nu? Klart är hur som helst att den engelska klubben är beredda att släppa sin svensk – och hur Engvall själv vill lämna.
– Vi har över tio klubbar att välja på som vill låna honom och det är alltså utanför Skandinavien. Nej, Djurgården igen är inte aktuellt – även om Gustav trivts otroligt bra, konstaterar agenten Per Jonsson.

Dock har det funnits en ny problematik kring 23-åringen.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har Engvall stoppas av det faktum att han spelat för två klubbar under en och samma säsong och det att man inte får spela tävlingsmatcher för tre olika under en och samma säsong.

Det är helt enkelt inte glasklart för alla klubbar hur regeln ska tillämpas.
FD kan som exempelvis avslöja att Engvall nobbades av Bröndby som backade ur med den bilden att han var diskvalificerad efter att på tävlingsvis ha representerat två olika klubbar. Bristol och Djurgården.

I Danmark tolkade man FIFA:s regelverk kring detta på ett annat vis, enligt FD:s källor. När man insåg att tolkningen var fel så var det bara några timmar kvar av transferfönstret och en övergång var omöjlig att hinna med.

Med detta ska alltså inte Engvalls insatser i Djurgården räknas därför att den svenska säsongen ligger annorlunda och är slut – med det ska han nu kunna lånas ut på nytt fram till sommaren.
Hade det däremot handlat om att han hade deltagit i tävlingsmatcher för två olika klubbar med s a m m a säsonger så hade det alltså varit stopp.

– Det var problem ett tag men det är solklart att det Gustav har gjort i Sverige inte ska räknas. Dels är säsongen slut men överhuvudtaget är den svenska inte samma som den internationella. Vissa länder, vissa klubbar tolkar detta felaktigt, annorlunda. Vi får se vad som händer men det finns som sagt nu väldigt många olika alternativ att välja på.