Foto: Bildbyrån

ALGARVE. Isak Pettersson är ett stort målvaktslöfte i Sverige och under fredagen debuterade han för IFK Norrköping.
– Man vill alltid vinna så jag är inte helt nöjd, säger 20-åringen till FotbollDirekt.se.

Det stundar en spännande målvaktskamp mellan David Mitov Nilsson och Isak Pettersson i IFK Norrköping. Den sistnämnde är ny för året efter att ha imponerat stort i Halmstad.

Under fredagens möte med kroatiska Rijeka debuterade 20-åringen mellan stolparna. Efter full tid stod det 1-1 och väl i straffsparksläggningen satte kroaterna samtliga fem straffar bakom Pettersson.

– Det var bra och hårda straffar. Vi snackade om att går jag åt ena håller kommer jag ta någon, men de bytte aldrig hörn. Straffar är dock straffar, konstaterar Pettersson som är belåten med att debuten är avklarad.

– Roligt att debutera, men man vill alltid vinna så jag är inte helt nöjd. Men att debuten är avklarad är skönt, säger målvakten till FD.

Hur ser du på duellen med Mitov Nilsson?

– Han är duktig och jag är duktig. Båda vill spela, men som jag sagt tidigare: man ska vara kompisar vid sidan av planen men det ska vara tufft på planen. Så är det.

Norrköping har nu varit i Portugal i en vecka. För några dagar sedan besegrades Beijing Guoan på straffar (1-1 efter full tid) och Pettersson är nöjd med vistelsen i Algarve.

– Det har varit positivt. Vinst förra matchen och det är ett härligt gäng som har mycket glädje!