Foto: Bildbyrån

LOULÉ. IFK Norrköpings andra match på lägret i Portugal är precis färdigspelad. Mötet med HNK Rijeka slutade 1-1 efter 90 minuter där kroaterna sedermera vann straffläggningen. FD:s utsände Magnus Österberg ger nedan sin slutsignalsanalys från matchen i Algarve.

ANALYS PÅ SLUTSIGNAL I PORTUGAL – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

Managern Jens Gustafsson gjorde hela nio ändringar från den första matchen som Norrköping vann på straffar efter 1-1 mot kinesiska Beijing Gouan. Dagens möte med kroatiska HNK Rijeka understryker att 2018 års upplaga av ”Peking” inte bara har en spets – utan också en väldigt fin bredd.

Matchen fick ju en mycket pigg inledning och framförallt Alexander Jakobsen var pigg. Förutom kanonen som gav IFK en tidig ledning var han mycket företagsam och alert. I sina bästa stunder är Jakobsen en mycket sevärd och spännande spelare.

Målvakten Isak Pettersson hade en väldigt lugn första halvlek i sin Peking-debut och antalet avslut på mål var ytterst få.

I backlinjen såg Filip Dagerstål, Ante Johansson och Lars Krogh Gerson mycket stabila ut. Känslan är helt enkelt som jag inledde att den här truppen har många kvaliteter.

Andra halvleken inleddes väldigt piggt av Norrköping och Kalle Holmberg visade ett flertal gånger att han är på väg att hitta formen.

Rijeka fick in en slumpartad kvittering och det var väl knappast rättvist i det läget. Peking kom inte upp i samma standard som i den första matchen även om det här ändå var ett bra kvitto på många sätt.

Kanske var det underlaget som spelade in men det var inte samma flyt i passningsspelet i den här matchen även om det inte var någon katastrof.

Alexander Jakobsen var pigg i stora delar av drabbningen med kroaterna och kunde mycket väl gjort ytterligare ett mål. Kalle Holmberg visade att han är på gång. Även Lars Krogh Gerson var bra, kanske främst i den första halvleken.

Det totala intrycket blir trots allt att IFK är på rätt väg och att bredden i truppen är riktigt bra. En match återstår av Atlantic Cup för Norrköping, men Östgötagängets motstånd är ännu inte fastställt.