• Publicerat 1 februari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping har precis genomfört dagens träningspass nere i portugisiska Ferreira. En träning som beskrivs med hög kvalité. Mycket fart och med en tränare som tar stor på plats.
– Jens Gustafsson är tydlig och tar stor plats och noga med instruktioner. En uppenbart skicklig tränare, anser FD:s utsände Magnus Österberg.

Dagens träning startade något försenad men det blev alltså på nytt ett bra träningspass för Norrköping som nu varit på plats i Portugal sedan i lördags.

Bäst på dagens träningspass, Kalle Holmberg mycket bra i tvåmålsspelet.
– Man ser vilken bra spelare det är men man ser överhuvudtaget tycker jag vilken skicklighet det finns i det här laget, säger Magnus Österberg.
– Han borde ha varit aktuell att gå utomlands redan i det här fönstret. Skönt för Norrköping att ha fått behålla honom.

Magnus Österberg här om dagens innehåll i stort

– Det började så här, sedvanlig uppvärmning – både utan och med boll följde. Spelövningen på en planhalva genomfördes i högt tempo och som sagt med bra kvalitet.

FD:s utsände fortsätter:
– I avbrotten, och egentligen hela tiden, en v ä l d i g t entusiastisk och högljudd Jens Gustafsson. Temperament. Stort engagemang och inte så lågmäld som många gånger annars. Taktisk träning i spelövning med fokus på positioner i det defensiva spelet samt press. Tydligheten är stor och tempot högt rakt igenom. Väldigt bra passningsspel emellanåt och hela tiden försök till spel på få tillslag.

Kort om matchsekvenser, format 15-20 minuter:
– Ett bra tvåmålssspel där både Jordan Larsson och Kalle Holmberg nätade. Hetast idag? Ja, ordväxlingen mellan Simon och Jordan i slutet av träningen, två spelare som båda vill mycket. Men ingen aggressiv dramatik. Båda kramades efteråt, säger Österberg och skrattar.