• Publicerat 31 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Erik Törnros som gjorde bra i från sig i finska högstaligan sommaren 2016 snappades upp av danska andraligalaget Köge under sommaren 2017. Men mer än ett halvår blir det inte för svensken som härhemma haft nya allsvenska klubben Dalkurd och superettaklubbarna Brage och Gefle som klubbadresser.

– Han startade med dunder och brak och vi hoppades på att två stora och starka anfallare skulle vara framgångsrikt för oss men så var inte fallet. Då vår andre anfallare började göra ännu fler mål än Erik, så blev han en del på bänken, säger klubbdirektören i Köge, Per Rud till klubbens hemsida.

Törnros hann med att göra sex mål på 18 matcher för danskarna och klubbdirektören Rud tycker att det bästa är att entlediga honom från kontraktet så att han kan hitta en ny klubb.
– Vi har suttit ned och pratat igenom möjligheterna. Slutsatsen blev att det var bäst för alla parter om vi släppte Erik vidare i jakten på mer regelbunden speltid.

Törnros som gjorde åtta mål på 13 matcher i den högsta finska ligan 2016 med PS Kemi Kings, återfanns också under en kort sejour i polska näst högsta ligan, där han gjorde två matcher från start och fem inhopp för Tychy 71.
Var den 24-årige och den 193 centimeter långe anfallaren tar vägen nu är oklart. Men Köge skriver på sin hemsida att han återvänder till Sverige tillsvidare.