Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist återvänder till Helsingborg efter VM. Landslagskaptenen har tecknat ett 3,5 års långt avtal som spelare och tre år som sportchef.
– Nu finns det bara ett mål: vi ska tillbaka till allsvenskan, där HIF hör hemma, säger Granqvist i ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Andreas Granqvist återvänder till Helsingborg efter VM. Så blir också fallet. Under söndagseftermiddagen hölls en presskonferens där Granqvist presenterades. Landslagskaptenen har skrivit ett långt kontrakt med HIF, 3,5 år som spelare och tre år som sportchef.

– Det har varit många funderingar under en lång tid men ser man till helheten med familj, läget jag är i och viljan att spela för HIF när jag fortfarande känner att jag har mycket kvar att ge så känns det som att allt föll på plats. Jag är härifrån, fick mitt genombrott i HIF när jag var 18 år gammal, var utomlands i tolv år och jag har alltid sagt att jag vill avsluta karriären hemma i Helsingborg. Nu finns det bara ett mål: vi ska tillbaka till allsvenskan, där HIF hör hemma, säger Granqvist i ett pressmeddelande.

Så sent som i november vann 32-åringen Guldbollen, priset som årets bästa fotbollsspelare i Sverige får. I playoffmatcherna mot Italien var mittbacken en jätte i försvaret, men i och med flytten till superettan efter VM förväntar sig många att Granqvist tackar för sig i landslaget om ett halvår. Något beslut är dock inte taget.

– Som det ser ut nu har jag ett VM att se fram emot. Jag har så klart pratat med Janne och han har varit ganska tydlig med att ”nu är nu och sen är sen”. Jag har inte bestämt mig själv och jag och Janne kommer förmodligen ta ett beslut efter VM.

Granqvist kommer närmast från ryska Krasnodar. Tidigare har han även representerat Genoa, Groningen och Wigan i utlandet. Mittbacken har gjort 83 allsvenska matcher för HIF.