Ola Toivonen har ryktats vara Djurgårdens nästa hemvändare, men landslagsanfallaren har inga tankar på att gå till Stockholmsklubben.
– Malmö FF ligger närmast eftersom jag har kontakt med Daniel (Andersson), jag har spelat där och vet hur den klubben funkar, säger han till Sportbladet.

Om ett halvår spelas VM i Ryssland. Detta är Ola Toivonens första världsmästerskap – och troligen det sista. Anfallaren fyller 32 till sommaren och frågan är huruvida Toivonen ska återvända till allsvenskan eller inte.

Det har ryktats vilt om en flytt till Djurgården och att Toivonen därmed ska bli nästa hemvändare som sportchefen Bosse Andersson lyckas landa efter Andreas Isaksson, Kim Källström och Jonas Olsson. Just Bosse har flera gånger berättat att Toivonen är en intressant spelare för Djurgården, men i en intervju med Sportbladet dementerar dock Toivonen nu att Stockholmsklubben skulle vara aktuell.

– Om jag skulle göra det (vända hem) så är det Malmö FF som ligger närmast eftersom jag har kontakt med Daniel (Andersson, MFF:s sportchef), jag har spelat där och vet hur den klubben funkar. Men jag vet inte ens om den dagen kommer komma, säger Toivonen till Sportbladet och kommenterar uppgifterna om Djurgården med ett skratt.

– Haha, vad ska jag säga? Först tänkte jag att det var lite onödigt att prata om mig till Djurgården. Jag har hela tiden sagt att jag inte ska hem till Sverige. Men han är rolig Bosse (Andersson). Han kör sin stil och gör det på sitt sätt.

LÄS: STJÄRNORNA SOM KAN LÄMNA DJURGÅRDEN I VECKAN 

Anfallaren gjorde två säsonger i MFF 2007-2008 innan han lämnade för utlandet. Sedan sommaren 2016 har Toivonen tillhört Toulouse, men den här säsongen har han inte svarat för ett enda mål i Frankrike. Toivonen har kontrakt med Ligue 1-klubben till 2019, men trots att flera andra svenska anfallare går bra i sina klubblag är han inte rädd för att tappa sin VM-plats.

– Njaaa… (skratt), jag vet var jag har mig själv och jag vet var Janne har mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Jag är inte orolig.