Foto: Bildbyrån

Det är sedan tidigare klart att Djurgården möter HJK Helsingfors lördagen 3 februari. I går meddelade Stockholmsklubben på sin hemsida att de lagt in en ny träningsmatch, dagen före HJK-fighten.
– Det blir speciella premisser även för Syrianska, säger sportchefen Bosse Andersson till dif.se.

Djurgården är i slutfasen av träningslägret i Sydafrika. I onsdags spelade laget 0-0 på Ajax Cape Town och på söndag reser de hem.

Sedan tidigare är det klart att Djurgården möter HJK Helsingfors lördagen 3 februari. I går meddelade ”Blåränderna” på sin hemsida att en ny match är bokad – och det dagen före drabbningen med HJK.

LÄS: STÖK I SYDAFRIKA – BERÄTTAR OM BRÅKET 

På Bosön klockan 13 den 2 februari ställs Djurgården mot Syrianska, ett Syrianska som ramlade ur superettan i höstas. Det nyblivna division 1-laget möter AFC Eskilstuna bara två dagar efter matchen mot Djurgården, så bägge klubbarna matchas minst sagt hårt i början av nästa månad.

– Vi vill att alla spelare ska få mycket matchtid under försäsongen och därför lägger vi in en match mot Syrianska dagen innan vi möter HJK Helsingfors. På så sätt får vi en bra rytm i att några spelar match på fredag och de andra på lördag, säger sportchefen Bosse Andersson till dif.se och fortsätter:

– Vi kan inte spela mot något annat motstånd eftersom alla andra tänkbara motståndarlag är borta. Syrianska spelar dessutom träningsmatch mot AFC på söndagen, så det blir speciella premisser även för dem och vi är tacksamma för att de ställer upp. Men det blir en nyttig bonusmatch för oss och jag ser det nästan mer som matchträning än träningsmatch. Att vi sedan spelar på Bosön handlar om att det är den enda plan som finns tillgänglig eftersom Syrianska inte kan spela på sin egen arena då.

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!