Foto: Bildbyrån

Landslagskaptenen Andreas Granqvist, 32, kommer hem till Helsingborgs IF, detta uppger HD.se. En presskonferens är utlyst på söndag där klubben kommer presentera ”en av de största nyheterna i modern tid”. 

Efter en tids spekulationer, där Granqvist själv visat öppet intresse för en comeback, så verkar det nu vara helt klart att landslagets lagkapten, guldbollenvinnaren Andreas Granqvist flyttar hem till svensk fotboll och superettanklubben Helsingborgs IF igen.

32-åringen ska enligt Helsingborgs Dagblad presenteras på en presskonferens på söndag. ”Granen” ska ha kritat på ett flerårsavtal.

– HIF har inga kommentarer till det utan hälsar Fotbollssverige välkomna online klockan 15.00 och alla HIF-supportrar välkomna till att föranmäla sig till en upplevelse i sportbaren, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze till tidningen.

Granqvist flyttades upp i Helsingborgs a-lag vid 19 års ålder och spelade i allsvenskan i tre säsonger innan han såldes till Wigan, då i Premier League. Därefter fortsatte utlandssejourerna i Groningen, Genoa och Krasnodar där han har ett kontrakt fram till sommaren.